Lipik 3x3 Challenger 2018
Utovar materijala za izgradnju pruge od Dugog Sela do Križevaca

Obavljeno redovno održavanje trase pruge Pakrac-B. Jaruga

20.03.2017. 09:50 | 2167 pregleda | Vijesti

S obzirom na primijećene aktivnosti na dionici željezničke pruge Banova Jaruga-Pčelić kroz Lipik i Pakrac te utovar kamena u kompozicije teretnih vlakova kod stare željezničke postaje u Pakracu krajem veljače i tijekom prve polovice ožujka zatražili smo odgovor o čemu se radi od tvrtki HŽ-Infrastrukture i HŽ-Cargo te smo doznali kako je obavljeno redovno održavanje trase željezničke pruge između Banova Jaruge i Pakraca, a kompozicije teretnih vlakova prevozit će materijal za izgradnju kolosijeka na trasi Dugo Selo – Križevci koji se vozi iz kamenoloma u Siraču.

Piše:
Antun Ciglenečki

Radove iz upita odvijali su se u razdoblju od 27. veljače do 10. ožujka 2017. u sklopu redovnog održavanja pruge između Banove Jaruge i Pakraca, a odnosili su se na istovar i nadopunu materijala pružnog gornjeg ustroja, odnosno uređenje željezničke trase i pružnog pojasa.“, stoji  u odgovoru koji smo dobili od press službe tvrtke „HŽ-Infrastruktura“.

Na navedenoj lokaciji vrši se prijevoz kamenog materijala za potrebe izgradnje novog kolosijeka i rekonstrukciju postojećeg na dionici pruge Dugo Selo – Križevci. S tvrtkom Kamen Sirač d.d. , koja je dobavljač i proizvođač materijala za izgradnju željezničkih kolosijeka, potpisali smo ugovor na razdoblje od dvije godine, a za isporuku oko 650.000 m3 materijala za radove na trasi Dugo Selo – Križevci. Ugovor se odnosi na prijevoz kamenog materijala iz otpremnog kolosijeka Pakrac na trasu radova Dugo Selo – Križevci gdje bi se vršio istovar.“, stoji u odgovoru vezano za utovar materijala na postaji u Pakracu, a koji smo dobili iz ureda uprave tvrtke „HŽ-Cargo“.

Također smo od „HŽ Infrastrukture“ dobili odgovor na upit kada se očekuje završetak remonta pruge Banova Jaruga – Pčelić koji su započeli prije više od dvije godine, a odgovorili su kako se završetak svih radova može očekivati tijekom ljeta ove godine. „HŽ Infrastruktura prugu Banova Jaruga – Pčelić obnavlja dinamikom koja ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima. Od 42 km pruge dosada je obnovljeno 30 km u što je utrošeno 21 milijun kuna. Kako bi se cijela pruga osposobila za putnički i teretni promet preostalo je obnoviti još dionicu od Pivnice do Pčelića.“, stoji u odgovoru press službe HŽ Infrastrukture.