Lipik 3x3 Challenger 2018
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAKRACA

Miroslav Ivančić - novi predsjednik Gradskog vijeća u Pakracu

15.06.2017. 09:03 | 1985 pregleda | Vijesti

Izbori za članove Gradskog vijeća Grada Pakraca održani su 21. svibnja 2017. godine, te su konačni rezultati objavljeni 25.05.2017.g. Od ukupno 7.480 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 3.105 birača, odnosno 41,51%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 3.105 birača, odnosno 41,51%. Važećih listića bilo je 2.978, odnosno 95,91%. Nevažećih je bilo 127 listića, odnosno 4,09%.

Temeljem ostvarenih rezultata izbora kandidacijska lista HDZ-a dobila je 10 mjesta, SDP-a 4, Kandidacijska lista grupe birača (Damir Špančić) 1 i lista SDSS-a 1 mjesto u vijeću.

Izabrani su sljedeći članovi Gradskog vijeća Grada Pakraca: Miroslav Ivančić, Vlado Eck, Saša Hejtmanek, Željka Pejša Božić, Kristina Milek, Ivan Fričer, Josip Delorenci, Robert Matijašević, Zoran Hofman, Igor Cavalli, Dragan Marin, Zoran Krejči, Mihajla Pavković, Neven Garača, Damir Špančić i Mirsada Popović Damjanović.

Piše:
Matija Kulhavi

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca, održana je u srijedu 14. lipnja 2017. godine. Sjednici su nazočili svi gradski vijećnici, a na početku same sjednice ih je pozdravio Matija Lukić, koji je u ime predstojnice Vlade Republike Hrvatske u Požeško-slavonskoj županiji Đurđe Babić, vodio konstituiranje vijeća. Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno. Nakon davanja svečane prisege svih vijećnika izabran je i novi sastav Komisije za izbor i imenovanje (Dragan Marin, Vlado Eck, Ivan Fričer, Igor Cavalli i Mirsada Popović Damjanović) koja je po konstituiranju podnijela prijedlog za predsjednika vijeća. Jednoglasnom odlukom vijećnika grad Pakrac dobio je novog predsjednika vijeća Miroslava Ivančića, a zatim su  izabrani potpredsjednici vijeća Zoran Krejči i Vlado Eck. Na sjednici su izabrani i novi članovi ostalih radnih tijela vijeća:  Mandatne komisije (Željka Pejša Božić, Robert Matijašević, Zoran Krejči), Komisije za statut i poslovnik (Miroslav Ivančić, Zoran Hofman, Saša Hejtmanek, Mihajla Pavković i Mirsada Popović Damjanović), Odbora za financije i proračun (Josip Delorenci, Kristina Milek, Željka Pejša Božić, Neven Garača i Damir Špančić). Također, formiran je klub vijećnika HDZ-a (predsjednica Kristina Milek) i klub vijećnika SDP-a (predsjednik Dragan Marin).

Trudit ću se biti dobar predsjednik Vijeća i očekujem suradnju svih stranaka u Vijeću jer se dobrom suradnjom donose dobre odluke. Nadam se da će sjednice ovog Vijeća biti u demokratskom ozračju i da ćemo sve važne odluke donositi u interesu naših sugrađana“ – rekao je Miroslav Ivančić prilikom zahvale na ukazanom izboru za predsjednika.

U svom obraćanju gradonačelnica Anamarija Blažević je čestitala izabranim vijećnicima na ostvarenim rezultatima izbora te dobivenom povjerenju građana grada Pakraca. Također je izrazila želju i nadu za zajedničkom kvalitetnom suradnjom i predanim radom.

Nakon konstituiranja, sjednica je nastavljena u radnom tonu. Prva točka radnog dijela sjednice bila je Odluka o izradi strategije prometnog razvoja grada Pakraca, a druga, Odluka kojom se utvrđuju uvjeti i način preuzimanja podataka o dohocima i primicima iz evidencije o dohocima i primicima za pristupanje sustavu EDIP. Vijećnici su usvojili obje odluke.

Na kraju sjednice, nezavisni vijećnik Damir Špančić je obznanio kako je ovoj sjednici prisustvovao samo formalno te da će njegova zamjena, u budućem radu Gradskog vijeća, biti Vjekoslav Anušić.