AS obrt
Osnivačka skupština ogranka Lipik

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ u Lipiku

11.07.2017. 16:19 | 2222 pregleda | Vijesti

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ provodi projekt „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Udruzi je odobreno 8,000,205.85 kuna iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije te je projekt financiran u iznosu od 100% od strane istoga. Cilj udruge je putem projekta i svojim angažmanom pomoći onima kojima je pomoć najpotrebitija.

Piše:
Matija Kulhavi

Projekt se provodi u šest županija, među kojima je i naša - Požeško-slavonska, a jedno od distribucijskih centara u koje se doprema humanitarna pomoć (vrijednost obiteljskog paketa je 500 kn) je i grad Lipik. U Lipiku i okolici tijekom ovog projekta pomoć prima 400 obitelji, tako da je Lipik postao vrlo značajno mjesto u provedbi projekta te se ukazala potreba za otvaranjem ogranka Udruge „Putevi milosti“ čime će se olakšati provedba ovog i svih ostalih projekata koje Udruga planira provoditi u budućnosti.

Grad Lipik je osigurao prostoriju za djelovanje ogranka u Lipiku, a voditelj ogranka Lipik će biti Dalibor Viboh.

Otvaranjem ogranka u Lipiku, Udruga „Putevi milosti“ će nastaviti pomagati obiteljima putem projekata i humanitarnih akcija koje planiraju provoditi na lipičkom području.