Lipik 3x3 Challenger 2018
Koordinacija načelnika i gradonačelnika sa županom

Župan Tomašević: Bez dobre koordinacije i suradnje ne možemo očekivati dobre rezultate

12.07.2017. 18:24 | 1318 pregleda | Vijesti

Danas je u planinarskom domu Omanovac održana Koordinacija načelnika i gradonačelnika Požeško-slavonske županije sa županom Tomaševićem. Prva je to koordinacija održana nakon lokalnih izbora i po prvi put je održana u Pakracu, a održana je s ciljem podizanja kvalitete rada unutar naše županije.

Piše:
Matija Kulhavi

Osim župana Alojza Tomaševića te gradonačelnika i načelnika, sastanku su nazočili županov zamjenik i pročelnici županijskih uprava. Na sastanku se govorilo o mreži škola unutar županije, usklađivanju termina turističkih manifestacija kako ne bi dolazilo do podudaranja s istim datumima te o načinu realizacije projekta "Zaželi", koji se odnosi na pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama.

Što se tiče školstva, župan Tomašević je naglasio kako dolazi do česte  pojave u kojoj roditelji žele upisati djecu izvan mjesta stanovanja, a to onda stvara brojne probleme, od nedostatka prijevoza za takvu djecu, do manjka broja djece u područnim školama. Stav je jasan, djeca se trebaju upisivati u škole na području svog prebivališta, odnosno u one kojima i pripadaju po svim pravilima. Ako ugasimo školu, ubili smo selo – dodao je župan.

U vezi usklađivanja termina  turističkih manifestacija dogovoreno je kako postoji potreba usklađivanja radi bolje organizacije u turističkom smislu pa se stoga očekuje angažman svih turističkih djelatnika iz gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije, ali isto tako i onih čimbenika koji su povezani s razvojem turizma.

Razgovaralo se  i o projektu “Zaželi”, koji je nedavno predstavljen, a čiji će nositelj biti županija. Kroz ovaj projekt se žele privući sredstva za pomoć obiteljima, osobama starije životne dobi i nezaposlenim ženama, a predviđena su sredstva u rasponu od 900.000 do 10.000.000 kuna koji se mogu aplicirati i koji su od izuzetne važnosti.