Grb Lipika
Grb Lipika
ZiviSlobodnoPijKaoGrof
HCK GDCK PAKRAC - AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja u kojoj je prikupljeno 112 doza krvi

10.10.2017. 09:04 | 1054 pregleda | Vijesti

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac u ponedjeljak, 9. listopada, provelo je četvrtu godišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 112 doza crvene tekućine koja život znači.

Piše:
Matija Kulhavi

Akciji davanja krvi odazvalo se 70 osoba u Pakracu, od kojih je 62 darovalo dozu krvi. U Lipiku se akciji odazvalo 63 osobe, a 50 darivatelja dalo je krv.

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba u Pakracu i Lipiku tako je provelo četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Dobrovoljni darivatelji krvi davali su dozu ujutro do 11 sati u prostorima GDCK u Pakracu, a tijekom poslijepodnevnih sati od 12 do 15 sati u Lipiku, u tvornici "Studenac".

Tri nova darivatelja

U jučerašnjoj akciji darivanja krvi pojavila su se tri nova darivatelja; jedan u Lipiku i dva u Pakracu.

Svake godine europski građani više od 20 milijuna puta daruju krv, a svijest o važnosti darivanja krvi još uvijek nije dovoljno razvijena. Svi građani koji žele pomoći u prikupljanju ove dragocjene tekućine, mogu se javiti u svoja Gradska društva Crvenoga križa u kojima će dobiti sve potrebne informacije o akcijama prikupljanja krvi. Gradska i Općinska društva Crvenoga križa djeluju u 110 gradova i općina u Hrvatskoj stoga svaki građanin može dati svoj doprinos ovoj plemenitoj akciji.