Mirisi Bozica generalni 2018
PRVA JE NEDJELJA DOŠAŠĆA

Adventski vijenci u našem kraju

03.12.2017. 11:59 | 938 pregleda | Vijesti

Protekih dana u središtima Lipika i Pakraca, kao i naseljima koja se nalaze u sastavu ova dva grada, odvijale su se pripreme za početak adventa. S obzirom na to da je danas prva nedjelja došašća, bilo je potrebno urediti adventske vijence.

Paljenje prve adventske svijeće u Lipiku, uz zajedničku molitvu koju će predvoditi lipički župnik vlč. Jozo Zorić, predviđeno je danas, 3. prosinca, s početkom od 18 sati.

Piše:
Matija Kulhavi

Dok po središtima Lipika i Pakraca o blagdanskom uređenju ulica i trgova brinu djelatnici gradskih uprava, poduzeća i ustanova, o uređenju u ostalim naseljima čitavog našeg kraja brinu se vrijedni članovi mjesnih udruga.

Adventski vijenac u Lipiku i ove godine se nalazi oko fontane ispred gradske tržnice, a središte Pakraca krasi adventski vijenac koji se nalazi na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Adventski vijenci u naseljima koja se nalaze na području Lipika i Pakraca uglavnom su djelo marljivih ruku članica mjesnih udruga žena.

U našoj galeriji fotografija pogledajte adventske vijence iz Antunovca, Dobrovca, Donjeg Čaglića, Gaja, Lipika, Marinog Sela, Pakraca, Poljane i Prekopakre.