Medianno
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

KPD "Slozi" dodijeljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 597.694,74 kuna

25.04.2018. 14:05 | 812 pregleda | Vijesti

Na svečanosti koja je 24. travnja održana u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je Kulturno prosvjetnom društvu „Sloga“ Pakrac, uz još 10 drugih uspješnih nositelja projekata (Pučko otvoreno učilište Ogulin, Labin Art Express XXI, Studio Pangolin, Udruga marketinških aktivnosti LIMA, Kazalište Mala scena, Savez udruga Rojca, Udruga za ruralni turizam "Đola", Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić", Kreativni sindikat, Drugo more) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za sufinanciranje putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade koji je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba u Republici Hrvatskoj, a posebno onih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Piše:
Matija Kulhavi

Kako smo saznali od tajnice KPD „Sloga“ Dubravke Špančić, njihov projekt NE ŽIVI SNOVE DOK SPAVAŠ – PROBUDI SE, namijenjen je mladima u dobi od 15 do 25 godina, svih kategorija: učenicima, studentima, nezaposlenima, pripadnicima nacionalnih manjina, osobama s invaliditetom… svim mladima koji na bilo koji način žele sudjelovati u druženju, učenju, kulturno umjetničkom radu i stvaranju veselije i duhovno zdravije klime u našem kraju. Projekt se sastoji od niza zajedničkih aktivnosti i druženja, niza profesionalno vođenih radionica koje će se odvijati u dva modula:

1. kazalište/mjuzikl – dramske, pjevačke/glazbene, plesačke, kreativne, multimedijalne i druge radionice,

2. film/kino – radionice za tehničku podršku u kazalištu (zvuk, svijetlo) snimanje videa i montaža /izrada foršpana/, izrada kostima i scenografije..

s ciljem postavljanja na scenu (u svakom smislu) mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ kojeg je u smislu autorskih prava ustupio veliki umjetnik Alfi Kabiljo.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt, koji traje 16 mjeseci vrijedan je 597.694,74 kuna, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a KPD „Sloga“ ga provodi u partnerstvu s Udrugom Latica.

"Dragi mladi Pakračani i Lipičani u dobi od 15 do 25 godina koji imate afiniteta bilo prema glumi, plesu, pjevanju i muziciranju, ili pak imate želju baviti se fotografijom, snimanjem videa i montažom, multimedijom i kreativnim izražavanjem u svakom smislu, odnosno raditi kao tehnička podrška (zvuk, svijetlo, miksete) u kinu.... na način da učite na radionicama i ujedno se zabavljate (imamo u planu i izleta i druženja) javite se (elektroničkim putem: sloga@kpd-sloga,hr). Osim dobi (od 15 do 25) NEMA ograničenja vašeg sudjelovanja, svi ste dobrodošli", poručila je Dubravka Špančić.