VII. IVANJSKI KRIJESOVI

Ove subote Ivanjski krijesovi u Dobrovcu

19.06.2017. 10:32 | 2025 pregleda | Najave

Dobrovac će ovog vikenda, u subotu 24. lipnja biti domaćin VII. Ivanjskih krijesova koji nam i ove godine donose bogat sportski, kulturni i zabavni program tijekom cijelog dana u organizaciji Udruge LIDO Dobrovac.

Piše:
Marko Barčan

Okupljanje je od 9 sati, a u 10 sati je start druge biciklijade, ove godine vozit će se 26 km za obilježavanje 26 godina oslobođenja, staza prolazi kroz Kukunjevac - Batinjane - Toranj - Brekinsku - Gaj -Kukunjevac - Batinjani i Dobrovac.

Od 12 sati priređen je nogometni turnir za djecu kategorije U8 na kojem nastupaju NK Lipik 1925, NK Hajduk Pakrac, NK Libertas Novska, i NK Daruvar.

Od 14 sati mještani Dobrovca zajednički će poći u Bilo kod križa gdje će uz molitvu zapaliti lampione.

Od 18 sati na rasporedu je kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju KUD Seljačka sloga Prekopakra, KUD Moslavčanka iz Donje Gračenice, KUD Tkanica iz Okučana, GKUD Požega iz Požege i Mažoretkinje grada Lipika.

Uz bogatu gastro ponudu koju će nam prirediti Dobrovčani, za živu glazbu zadužena će biti grupa Dodir iz Kutine, u ponudi će biti i bogata tombola, lunapark, a vrhunac večeri očekuje se od 21:30 sati kad će biti upaljen Ivanjski krijes.

Tijekom dana od Lipika i Pakraca će voziti turistički vlakić, a raspored vožnje objavit ćemo naknadno.