Silver Ljetni popust
NOVSKARUN, 12. KOLOVOZ 2017., 17 SATI

I ove godine očekuje vas zanimljiva utrka u Novskoj

12.07.2017. 15:50 | 623 pregleda | Najave

Novska i ove godine, treći put za redom organizira utrku s međunarodnim karakterom pod nazivom NovskaRUN, 12. kolovoza s početkom u 17 sati na gradskom trgu,  a organizator je kao i prošle godine Atletski klub NoGA. Utrka je to koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u taj maleni grad. Najprije zbog zanimljivih i neobičnih dužina koje su ponuđene, a potom i zbog atmosfere koju organizatori prirede za sudionike.

Run the woods je utrka na 8km koja kombinira asfaltiranu stazu iz centra grada do Novljanskog jezera te natrag vrlo brzim i dinamičnim šumskim trailom. Staza je idealna za trkače početnike kao i one iskusnije.

Druga ponuđena staza se naziva Spartana i ukupna dužina joj je 16km. Duplo je duža, tri puta je izazovnija i garantira deset puta više zabave. Obje utrke startaju u isto vrijeme, a na jezeru se razdvajaju.

Organizatori su pripremili i bogati startni paket za sve učesnike te novčane nagrade. Nakon utrke, natjecatelji se mogu oporaviti uz piće i roštilj te zabaviti kasnije uz zvuke tamburice.

Prošle godine su postavljena i najbrža vremena, a ona su:

Ž:: Run the woods (8km) - Antonija Demartini: 0:38:08

M:: Run the woods (8km) - Đuro Komlenović: 0:29:26

----------------------------------

Ž: Spartana (16km) - Antonija Orlić: 1:13:05

M: Spartana (16km) - Dejan Radanac: 0:58:43

“Ono na što smo posebno ponosni je sve veći broj Novljana koji se bave trčanjem. Od kako smo uveli školu trčanja i pokrenuli ovu atletsku utrku, trkače, joggere, rekreativce srećemo posvuda i to nas čini prilično sretnima.”, prokomentirao je predsjednik kluba Filip Mičević.

Prijaviti se na ovu utrku možete putem internet stranice http://www.novskarun.com a prijave traju do 30. srpnja nakon čega se zatvaraju. Zbog natjecatelja koji često ni sami ne znaju gdje će biti na dan utrke pa propuste prijavu ili jednostavno su zaboravili prijaviti se, a željeli bi trčati, organizatori su pripremili i poseban Pivski startni paket za ravno 50kn s kojim ćete dobiti startni broj (za utrku koju izaberete) i bon za pivo. Na ovaj način ćete se moći prijaviti sve do 9. kolovoza.

Vidimo se u Novskoj!

Facebook stranica: https://web.facebook.com/aknoga/

Presjek staze (Spartana): https://www.youtube.com/watch?v=V7MZmGWwp_s&t=11s (možete ga postaviti negdje u tekstu)

Promo video utrke: https://www.youtube.com/watch?v=gXhs1bEHIic 

Internet stranica AK NoGA: http://www.aknoga.hr