Mirisi Bozica generalni 2018
Lipik visokim porazom od Kuzmice zaključio polusezonu

Statistika NK Lipik 1925

13.11.2017. 09:20 | 796 pregleda | Sport

Seniori NK Lipik 1925 su u ovoj polusezoni odigrali 13 službenih utakmica. Zabilježili su osam pobjeda, dva neriješena rezultata te tri poraza. Postigli su 37 golova, a primili 17. Prosjek je 4.15 golova po utakmici. Od tih 13 utakmica, dvije su u kupu, gdje su izbacili Trenkovo, a potom i Hajduk iz Pakraca. Treće kolo kupa nastavlja se u ožujku.

Piše:
Ivor Podunavac

U prvenstvu su Lipičani završili na trećem mjestu, s 4 boda zaostatka za vodećom Požegom. Druga su najmlađa momčad u ligi, s prosjekom od 22.3 godine.

Na fair play ljestvici su na prvom mjestu, s nijednim crvenim kartonom tijekom čitave sezone, a sa samo 17 žutih kartona. Najviše žutih kartona, i to po tri skupili su Šimunović, Filip Kligl i Josip Jozipović.

U zapisniku se u jedanaest kola našlo 27 igrača, a njih 24 dobilo je minutažu. Najviše minuta ima Vedran Macura (924), a slijedi ga Tomislav Oršić s 877 i Roberto Zanetti s 874. Vedran Macura i Zlatko Osmanović jedini su igrali svih 11 utakmica. Osam puta kapetansku traku ponio je Ivor Podunavac, a tri puta Vedran Macura.

Prvi strijelac kluba, a ujedno i lige (zajedno s Kahanekom iz Požege) je Tomislav Oršić s jedanaest golova u prvenstvu i četiri u kup natjecanju. Slijedi ga Josip Jozipović s četiri u prvenstvu i četiri u kupu, tri je postigao Matija Šimunović, dva gola Josip Galko i Ivica Šugić, a po jedan Karlo Kligl i Vedran Macura. U kupu su se u strijelce upisali i Matija Briševac, Marian Bosnar, Karlo Kligl i dva puta Zlatko Osmanović. Asistente predvode Oršić s 5, Macura 3, Podunavac i Galko dvije, a po jednu imaju Šugić, Osmanović, Šimunović i Briševac. Asistencije se odnose samo na ligaški dio natjecanja.

Na golu su se izmijenila tri vratara, Grigor Marinić je branio jednu utakmicu i primio 3 gola, Borna Ivančić također dio jedne u kojoj je primio 2 gola, a na prvoj utakmici kupa, po poluvrijeme su odradili izmjenično bez primljenog gola.

Roberto Zanetti je u prvenstvu u 10 utakmica primio 11 golova, od čega šest na zadnjoj kada je kompletna momčad podbacila, dok je u kupu protiv Hajduka ostavio svoju mrežu netaknutom. Zanimljivo je da su od tih pet pogodaka koje je primio u 9 kola, samo dva iz čiste igre, dva su bila nakon ubačaja iz kuta, a jedan iz jedanaesterca.

Svih 13 utakmica s klupe je vodio Tomislav Kuzilek.