Lipik 3x3 Challenger 2018
IZLOŽBA LIPIČKOG SLIKARA U NJEMAČKOJ

Vladimir Paurić izlaže u Neustadtu an der Aisch

11.01.2017. 09:47 | 1697 pregleda | Lifestyle

U njemačkom gradu Neustadt an der Aischu, gradu prijatelju Grada Lipika 6. siječnja otvorena je samostalna izložba našeg sugrađanina, slikara naivne umjetnosti Vladimira Paurića.

Piše:
Marko Barčan

Izložba je organizirana uz pomoć Grada Lipika, gradonačelnika Vinka Kasane, njegovih suradnika, profesora njemačkog jezika Antuna Barića te grada Neustadta an der Aisch. Ispred grada Neustadta izložbu su organizirali veliki prijatelji grada Lipika, poznati humanitarci bračni par Ruth i Walter Billmann, ravnateljica galerije gospođa Gertaud Geißendöfer, Udruga umjetnika grada Neustadta, udruga prijatelja Lipika "Lipik Komitee", kao i osobe iz društvenog i političkog života na čelu s gradonačelnikom gospodinom Klausom Meierom.

Samom otvorenju prisustvovalo je dvjestotinjak gostiju i uzvanika iz grada i okolice, a izložba je održana povodom obilježavanja 40 godina galerije u štedionici ("Galerie in der Sparkasse"), 40 godina zbirke galerije ("Sammlung der Galerie") i 45 godina umjetnosti grada Neustadta ("Kunstkreis Neustadt a. d. Aisch 1972").
Autor Vladimir Paurić predstavio se okupljenima s 41. slikom, prepoznatljivim stilom naivne umjetnosti s motivima rijeke Pakre, okolnih krajolika, ribiča, lovaca i seljaka te je uspješno predstavio Hrvatsku, Slavoniju i Lipik. Sva djela naslikana su tehnikom ulje na platnu.
Veliki odaziv na izložbu bio je za svaku pohvalu organizatoru, a radovi Vladimira Paurića kojem je ovo druga izložba u Njemačkoj popraćeni su s ogromnim zanimanjem svih nazočnih te u ugodnim razgovorima Lipičana i njihovih njemačkih prijatelja i prisjećanju na više desetljeća dugo prijateljstvo između ova dva grada.