Lipik 3x3 Challenger 2018
DV "Kockica" Lipik

Uspješna kreativna radionica izrade uskrsnih ukrasa s roditeljima djece

20.03.2017. 11:13 | 1818 pregleda | Lifestyle

U Dječjem vrtiću "Kockica" u Lipiku 17. ožujka održana je radionica s roditeljima djece na kojoj se izrađivalo ukrase za Uskrs, a djeca iz vrtića posjetila su zubara i obavila sistematske godišnje preglede zubi.

"Još jedna kreativna radionica doživjela je uspjeh! Kreativne radionice su prigoda za druženje, kreativno izražavanje i zajedničko stvaranje na relaciji: roditelj-roditelj, roditelj-dijete, roditelj-odgojitelj. Budući da nam se približava Uskrs osmislili smo u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Lipika prikladnu radionicu na kojoj bi mogli dobiti ideju kako sami napraviti ukrase, poklone za svoje bližnje, a pritom upotrijebiti neobIikovane, otpadne materijale i na taj način-RECIKLIRATI! Pedagoški neoblikovani materijali su svi materijali koji nisu didaktički, a služe za igru. U njih ubrajamo: kartonsku ambalažu, PET boce, tetrapake, novinski papir, plastične čaše, tanjuri...", napisala je ravnateljica Dječjeg vrtića "Kockica" Lipik Tatjana Benković.

ZUBAR NE MOŽE BITI TETA ILI UČITELJ, JER NIJE LAKO POPRAVLJATI ZUBE!

"U VRTIĆU SVAKE GODINE OBAVLJAMO SISTEMATSKI PREGLED ZUBA ZA DJECU SVIH DOBNIH SKUPINA. NAJMLAĐE I JASLICE POSJETI STOMATOLOG U VRTIĆU, A OSTALE SKUPINE ODLAZE U ORDINACIJU. SVI ZAJEDNO UVODIMO NAVIKE DA DJECA PERU ZUBE POSLIJE DORUČKA I RUČKA. CILJ POSJETA DJECE STOMATOLOŠKOJ AMBULANTI JE PREVENCIJA KARIJESA I PRAĆENJE ZDRAVLJA ZUBI DJECE. JEDNOM STEČENE NAVIKE OSTAJU ZA CIJELI ŽIVOT! NE TREBA ZABORAVITI DA BORBA PROTIV KARIJESA I BRIGA ZA ZDRAVLJE USTA I ZUBI NE DOPUŠTA NIKADA MIROVANJE. ZAHVALJUJEMO DOKTORIMA DENTALNE MEDICINE IVANI I MATI NA ODLIČNOJ SURADNJI VEĆ DUGI NIZ GODINA JER SRETNO ODRASTANJE DJECE KAKAO U FIZIČKOM I PSIHIČKOM RAZVOJU NAŠA JE ZAJEDNIČKA BRIGA, A ZDRAVLJE ZUBA JEDNA JE OD KARIKA POTPUNOG ZDRAVLJA DJETETA.", napisala ravnateljica vrtića Tatjana Benković.

 

Podnaslov odlomka o posjeti dječjeg vrtića zubaru je jedna od dječjih izjava, a vrtićarci su ponudili još nekoliko kreativnih i maštovitih izjava o zubaru:

-ZUBAR NAM PREGLEDA ZUBE I POPRAVI IH KADA SU BOLESNI.

-ZUBAR JE DOBAR, ZABAVAN, UREDAN MORA IMATI BUŠILICU I PINCETU.

-ZUBI SE POPRAVLJAJU S PLOMBOM OD VATE.

-ZUBNA PASTA SE PRAVI OD OBOJANE VODE. LJUTA JE SIGURNO NAPRAVLJENA OD KOPRIVE, A FINE SLATKE OD ŠEĆERA - MLJAC!

-ZUBAR SLUŽI DA TI KAŽE KADA TREBAŠ DOĆI OPET.