Sajam cvijeća 2018 960x150
BICIKLIJADA 2017

Biciklijada je okupila 86 sudionika koji su uživali u prirodnim ljepotama našeg kraja

19.06.2017. 07:53 | 1554 pregleda | Lifestyle

Tradicionalna biciklijada Lipika i Pakraca vozila se u nedjelju 18. lipnja 2017. Dan kao idealan za vožnju biciklom okupio je 86 sudionika - ozbiljnih biciklista, rekreativaca i brojnih obitelji s djecom.

Piše:
Matija Kulhavi

Biciklistička kolona krenula je iz dvorišta kompleksa Janković oko 17 sati, a netom prije polaska pozdravio ih je Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca te im poželio sretan put i ugodnu vožnju. Preko glavnog trga i ulica grada Pakraca, biciklisti su nasipom uz Pakru nastavili put prema Lipiku. U nedirnutoj prirodi u podnožju slavonskih šuma na obali rijeke Pakre, biciklistička kolona je stigla na OPG Božić gdje su joj se pridružili biciklisti iz Lipika. Okupljenim sudionicima dobrodošlicu je poželjela gospođa Zdenka Božić, a pozdravio ih je i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, poželjevši im siguran nastavak vožnje kroz prekrasne prirodne krajolike našeg zavičaja. Nakon odmora biciklisti su nastavili vožnju, lipičkim ulicama preko jezera Raminac u smjeru Klise pa dalje do Matkovca i jezera Pakurnovac, krajnjeg odredišta ovogodišnje biciklijade. 

Na odredištu su se biciklisti okrijepili i povratili izgubljenu energiju te se družili tijekom izvlačenja nagrada sponzora na tradicionalnoj tomboli. Prigodni poklon su dobili najmlađi i najstariji sudionici biciklijade.  Anai Leovac (2014.) i Andrija Križan (2015.) bili su najmlađi sudionici, a Zdravko Šimunović (1960.) najstariji.

Biciklijada je održana u organizaciji Turističkih zajednica Lipika i Pakraca.

FOTOGALERIJA BICIKLIJADE 2017.