AS obrt
Svi ih žele vidjeti

Ove godine 100.000 lampica na kući obitelji Ždralović

06.01.2018. 11:50 | 2650 pregleda | Lifestyle

Gotovo cijelo jedno desetljeće, kuća obitelji Ždralović u lipičkoj ulici Tina Ujevića u blagdansko vrijeme dobiva novo ruho i pretvara se u pravu božićnu atrakciju koja svijetli u svim bojama i svira nekoliko božićnih pjesama istodobno.

Piše:
Matija Kulhavi

Obitelj Ždralović svake godine ukrasi svoju kuću i okućnicu sa sve više božićnih lampica, a ove godine ih imaju čak 100.000, tvrdi nam Željko, koji je uz brata Zlatka, najzaslužniji za stvaranje ove lipičke božićne atrakcije.

Ove godine im je trebalo dvanaest dana za ukrašavanje, ali isplati se, kaže Željko, koji je inspiraciju za lipički Las Vegas, kako neki nazivaju njihovu kuću u božićno vrijeme, pronašao u filmu „Najluđi Božić“ (1989. god.).

Ne želimo biti nikome konkurencija, niti se želimo natjecati za najljepšu božićnu okućnicu jer smo van svake konkurencije u Lipiku i široj okolici. Ovo radimo kako bi bilo interesantno djeci Lipika, a naročito mojim nećakinjama Anamariji i Melanie. Na ovaj način smo i mi nešto ponudili Lipiku, a sljedeće godine ćemo kupiti još novih lampica, objašnjava Željko.

Nakon skorašnjeg dvodnevnog skidanja i spremanja lampica, mlađi dio obitelji odlazi u Njemačku na rad, a roditelji Ankica i Pero, koji su u mirovini, ostaju u Lipiku.