Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Radio Daruvar 2
31. obljetnica početka Domovinskog rata

Zapaljena 31 baklja pobjede i upriličen koncert klape Sveti Mihovil

01.03.2022. 22:59 | 3640 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik u suradnji s Udrugom hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika na platou ispred pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije večeras su zapalili simboličnu 31 baklju povodom 31. obljetnice početka Domovinskog rata, a za to su vrijeme članovi policijske klape Sveti Mihovil pjevali pjesmu Vivat Croatia.

Nešto ranije, u pakračkoj je župnoj crkvi održan i koncert  klape Sveti Mihovil, a publika je mogla uživati u prekrasnoj izvedbi pjesama posvećenih obitelji, vjeri i domovini. Ova je klapa osnovana 2009. godine u Splitu, a sastavljena je od policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Klapa je do sad imala nastupe na humanitarnim koncertima, kulturnim događanjima i proslavama, ali i prigodnim obilježavanjima značajnih događaja poput ovog u Pakracu.

Koncert policijske klape Sveti Mihovil u župnoj crkvi Uznesenja BDM / Compas.hr

Premijerna izvedba pjesme „Pakrac – taj mali grad“

Dan prije, u pakračkom je Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“ održana premijerna izvedba pjesme „Pakrac – taj mali grad“, izveo ju je zbor učenika pakračke osnovne škole pod ravnanjem vjeroučiteljice Marine Ančić. Inače, ovu je pjesmu napisala učiteljica Anita Domitrović, a uglazbila njezina kolegica, također učiteljica Irena Gradišan.

Premijerna izvedba pjesme „Pakrac – taj mali grad / Foto: Compas.hr

Centralni događaj obilježavanja početka Domovinskog rata predviđen je za 2. ožujka kad će nakon svete mise za sve poginule i umrle hrvatske branitelje s početkom u 11:10h biti održan tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca.

Dolazak Predsjednika Republike

Na obilježavanju 31. godišnjice početka Domovinskog rata 1./2. ožujka 1991. sudjelovat će i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović koji će se ovom prigodom i obratiti sudionicima obilježavanja kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu smještenom na pakračkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Tomislav Novinc, predsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik i Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika / Foto: Compas.hr


LIRA ispod članka