Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Radio Daruvar 2
VUKOVAR - KNIN - DUBROVNIK

Sudionici 13. memorijalnog biciklističkog ultramaratona prošli kroz Lipik, među njima i naš Blaško Skender

02.08.2022. 08:59 | 1875 pregleda | Vijesti

Skupina od 16 biciklista krenula je jučer iz Vukovara prema Dubrovniku u sklopu 13. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar-Dubrovnik. Put je to dug otprilike 1000 kilometara, a ovogodišnji ultramaraton se održava u pet etapa, od 1. do 5. kolovoza, pri čemu biciklisti, uglavnom rekreativci, dnevno u prosijeku odvoze oko 170 kilometara. Na svojem putu, biciklisti prolaze kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu, a na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako je jučerašnja prva etapa, duga 197 kilometara, prošla kroz Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Požegu, Pakrac te završila u Lipiku, na Trgu hrvatskih branitelja Lipika. Ondje su sudionike ultramaratona, među kojima je i ove godine naš Lipičanin Blaško Skender, dočekali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te predstavnici lokalnih braniteljskih udruga – Udruge branitelja Lipika 1991. te lipičke HVIDRA-e.

Tom su im prigodom čestitali na odvažnosti te poželjeli puno sreće i uspjeha na putu do Dubrovnika, naglasivši ponos činjenicom što Blaško Skender i ove godine predstavlja naš Lipik!

Nakon što su svi zajedno odali počast te položili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima, molitvu je povela dr. Marica Topić, a potom su se biciklisti okrijepili u restoranu Toplica Lipik te pošli na zasluženi odmor.

Naime, već jutros su krenuli voziti drugu etapu u smjeru Okučana, Novske, Hrvatske Kostajnice, Gline, Cetingrada i Slunja, gdje završava druga etapa.

Organizator ultramaratona, koji se održava u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, je Udruga Slavonsko Brodski Biciklist. Biciklisti bi u Dubrovnik trebali stići 5. kolovoza.


LIRA ispod članka