Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
ZELENA ČISTKA U LIPIKU

Komunalni redar J. Galko: Prikupljeno 20 tona otpada uz pomoć stotinjak volontera

27.04.2023. 13:31 | 1116 pregleda | Vijesti

Protekle subote, 22. travnja, na području Grada Lipika provedena je godišnja akcija čišćenja pod nazivom "Zelena čistka". Ovaj događaj organiziran je kako bi se prikupio odbačeni otpad na području Lipika i okolnih mjesta te samim time očistila nelegalna odlagališta otpada.

Piše:
Matija Kulhavi

Komunalni redar Grada Lipika, Josip Galko, izrazio je zadovoljstvo provedenom akcijom. Tijekom akcije stotinjak volontera je prikupilo oko 20 tona otpada na području Lipika, uz rijeku Pakru, u naselju Filipovac kod Betonare, odnosno iznad nekadašnje Ciglane, dijelu planinarske staze od Bjelanovca prema Skenderovcima te na području Poljane, Gaja, Antunovca i Marinog Sela, po deponijama koja su otprije poznata. Uz pomoć kamiona i bagera uspješno je sanirana i velika deponija na području Poljane.

Galko je posebno naglasio dobru suradnju s poduzećem Lipkom i Komunalcem Pakrac, koji su bili aktivno uključeni u akciju. Također, napomenuo je i odličnu suradnju s lokalnim udrugama, mjesnim odborima, vrtićima i školama te zahvalio svim volonterima koji su sudjelovali u akciji.

Tijekom akcije, Radenska i tvornica Studenac Lipik su donirale vodu koja je bila dostupna svim sudionicima akcije pa je zahvala upućena i njima.

"Ova akcija čišćenja je još jednom dokazala važnost zajedničkog angažmana u zaštiti okoliša. Osim što se pomaže u održavanju čistoće i ljepote našeg Lipika, smanjuje se zagađenje okoliša i štiti prirodu. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj inicijativi i siguran sam da će se slične akcije nastaviti provoditi u budućnosti.", istaknuo je Galko.


Toplice Lipik_640x200_tekst