LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Radio Daruvar 2
DAN GRADA LIPIKA - FRANCIŠKOVO

Pogledajte tko su dobitnici Godišnje nagrade Grada Lipika

04.10.2023. 08:05 | 1837 pregleda | Vijesti

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Lipika održanoj 29. rujna tradicionalno su uručene povelje Godišnjih nagrada Grada Lipika. Dobitnici priznanja su: Frizerski salon „VANJA“, vlasnice Vanje BalenStjepan Turčan iz Antunovca, umirovljeni obrtnik; Obrt BB elektro vlasnika Srđana Buzdum iz Lipika; Udruga Invalida rada Pakrac-LipikMoto klub „Iohannites“ iz Kukunjevca

 

Piše:
Compas

 

 

 

  • Frizerski salon "VANJA", vlasnice Vanje Balen

Vlasnica obrta "Vanja," rođena 25. siječnja 1986. u Pakracu, ostvarila je izniman uspjeh u frizerskoj industriji. Njezin put započeo je u rodnom kraju, gdje je završila osnovnu školu u Lipiku. Strast prema frizerstvu odvela ju je u Obrtničku školu u Ivanić Gradu, gdje je stekla temeljno obrazovanje za frizera.

Nakon završetka školovanja 2003. godine, pridružila se frizerskom salonu pod vodstvom gospođe Biserke Zandona u Pakracu. Tijekom narednih devet godina neprestano se usavršavala i stjecala vrijedno iskustvo u svijetu frizerskog zanata. Taj naporan rad isplatio joj se 2012. godine kada je položila majstorski ispit.

Opis nije dostupan.

S obiteljskom podrškom i vlastitim trudom, otvorila je vlastiti obrt u salonu smještenom u Lipiku, na Trgu kralja Tomislava 3. Od tada pa sve do danas, uspješno vodi svoj frizerski salon. Ponosno ističe da se bavi frizerskom djelatnošću za žene, ali također pruža usluge i za djecu i muškarce. Tijekom svih tih godina, ostala je strastvena prema svom poslu, a najveća nagrada za nju je zadovoljstvo njezinih klijenata.

----------------------------------------------------------------------------------------------

  • Stjepan Turčan iz Antunovca, umirovljeni obrtnik

Stjepan Turčan, rođen 23. prosinca 1957. godine u Antunovcu, svojim životnim putem ostvario je izvanredan doprinos lokalnoj zajednici. Osnovno školovanje započeo je u Antunovcu, a nastavio u Poljani. Nakon završetka primarnog obrazovanja, odlučio se za struku autolimara i upisao strukovnu školu u Zagrebu.

Godine 1991., Stjepan se hrabro pridružuje postrojbama obrane Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata, pokazujući svoju predanost i hrabrost u zaštiti domovine. Nakon demobilizacije 1992. godine, vraća se u Zagreb i započinje raditi u vlastitoj autolimarskoj radionici. Njegova stručnost i posvećenost poslu omogućili su mu da postane cijenjeni obrtnik u svom području.

Opis nije dostupan.

Godine 1999. Stjepan se odlučuje vratiti u rodnu kuću u Antunovcu, gdje nastavlja s obavljanjem  autolimarske djelatnosti. Uspješno je vodio obrt i poslovanje sve do zaslužene mirovine 2018. godine. Nakon umirovljenja, nastavlja obavljati obrtnički posao kao dopunsku djelatnost, što je od iznimne važnosti za lokalno stanovništvo, budući da je njegov obrt jedini takve vrste na području Grada Lipika.

Stjepan Turčan svojim je radom i predanošću dao obol gospodarskom razvoju i dobrobiti građana. Njegova autolimarska radionica služi kao pouzdan izvor usluga za lokalne stanovnike, što ga čini nezamjenjivim obrtnikom u Lipiku.

----------------------------------------------------------------------------------------------

  • Obrt "BB Elektro" vlasnika Srđana Buzdum iz Lipika

Vlasnik obrta "BB Elektro," rođen 25. studenog 1979. godine u Pakracu, svojim profesionalnim putem ostvario je značajan uspjeh u elektro-mehaničarskoj industriji. Početno obrazovanje stekao je u tehničkoj školi u Šabcu, gdje je uspješno završio obuku za elektro-mehaničara.

Njegova stručnost i posvećenost poslu odvele su ga dalje u razvoju karijere. U Sisku, položio je majstorski ispit za elektroinstalatera, demonstrirajući svoju stručnost i kvalifikacije u tom području. S ciljem daljnjeg usavršavanja, upisao se na strojarski fakultet, gdje je stekao stručna znanja i položio ispite za rashladne sustave i klimatizaciju.

Opis nije dostupan.

Nakon završetka obrazovanja, započeo je raditi u svojoj struci, stječući neprocjenjivo iskustvo i ugled među kolegama. Godine 2009., odlučio je otvoriti vlastiti obrt, koji i danas s uspjehom vodi. Njegova tvrtka, "BB Elektro," postala je prepoznatljiva po kvalitetnim uslugama u elektroinstalacijama i srodnim područjima.

----------------------------------------------------------------------------------------------

  • Udruga Invalida rada Pakrac-Lipik

Udruga Invalida rada Pakrac-Lipik ima bogatu povijest, čija je početna točka datirana još daleke 1968. godine, kada je osnovana kao Savez invalida rada Pakrac. Tijekom godina naziv udruge se mijenjao, no današnji naziv, "Udruga Invalida rada Pakrac-Lipik," usvojen je i koristi se od 1997. godine.

U razdoblju prije Domovinskog rata, udruga je brojala znatan broj članova, pružajući podršku osobama s invaliditetom i brinući se o njihovim potrebama. Od 2012. godine, udruga koristi novi prostor koji je izgrađen uz potporu Ministarstva socijalne skrbi te gradova Lipika i Pakraca. Ovaj prostor omogućio je udruzi da proširi svoje aktivnosti i ponudi bolju podršku članovima.

Opis nije dostupan.

Udruga Invalida rada Pakrac-Lipik posvećena je pružanju raznovrsnih usluga svojim članovima. To uključuje pravnu pomoć i ostvarivanje različitih prava koja su od iznimne važnosti za osobe s invaliditetom. Također, udruga surađuje s lokalnim gradovima kako bi unaprijedila svoj rad i ostvarila bolje uvjete za svoje članove.

Uz to, udruga organizira sportske treninge i aktivnosti te sudjeluje na sajmovima, pružajući prilike za aktivno sudjelovanje i socijalnu integraciju svojih članova. Njihova kontinuirana predanost i trud čine ih značajnom i nezamjenjivom organizacijom na području Lipika i Pakraca.

----------------------------------------------------------------------------------------------

  • Moto klub „Iohannites“ iz Kukunjevca

Moto klub "Iohannites" osnovan je 2013. godine na inicijativu entuzijastičnih članova iz Lipika, Pakraca, Novske, Okučana i Garešnice. Klub ima za cilj promicanje druženja, ljubavi prema motorima, poštovanje drugih moto klubova, povezivanje s biker zajednicom, te širenje pozitivne slike Lipika diljem Hrvatske i izvan nje.

Moto klub "Iohannites" djeluje kao neprofitna organizacija koja promovira kulturu vožnje na dva kotača. Aktivno sudjeluju u događanjima drugih moto klubova, angažiraju se u humanitarnim akcijama i potiču stvaranje novih prijateljstava među ljubiteljima motora. Trenutno klub broji 25 članova, od kojih je 14 muškaraca i 11 žena, što svjedoči o raznolikosti i inkluzivnosti njihove zajednice.

Opis nije dostupan.

Članovi Moto kluba "Iohannites" često se okupljaju u društvenom domu u Kukunjevcu, koji su dobili na korištenje od Grada Lipika. Osim lokalnih aktivnosti, klub sudjeluje i u raznim nacionalnim događanjima. Posebno se ponose uspješnim provedbom EU projekta pod nazivom "BUZ - Bajkeri u zajednici," koji je rezultirao obnovom društvenog doma u Kukunjevcu. Moto klub "Iohannites" tako nastavlja svoju misiju promicanja zajedništva, ljubavi prema motorima i humanosti, ostavljajući pozitivan trag u svojoj zajednici i šire.


LIRA ispod članka