Eming
LIPIK test
Radio Daruvar 2
PRVACI ŽUPANIJE NA VATROGASNOM NATJECANJU

Mladež DVD-a Gaj na domjenku kod gradonačelnika

25.10.2015. 22:24 | 1738 pregleda | Vijesti

Uz prigodnu čestitku i domjenak gradonačelnik Lipika Vinko Kasana 24. listopada u maloj vijećnici Grada Lipika ugostio je mladež DVD-a Gaj koja se pobjedom na županijskom vatrogasnom natjecanju plasirala na  državno prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Puli.

Piše:
Marko Barčan

Marko Grgić, Andrej Heron, Stjepan Ivančević, Valentino Ivančević, Mihael Ivančević, Anamarija Nikić, Domagoj Nenadović,  Matea Strganac, Antonijo Strganac, Marko Strganac i voditelj Tadija Nikić, pobjednički su tim koji je 20. rujna u Kutjevu na 11. Županijskom Vatrogasnom natjecanju mladeži od 12 do 16 godina od 48 društava osvojio prvo mjesto te se tako plasirao na državno prvenstvo koje se održava 16. rujna 2016. u Puli.

«Rezultat ipak nije od jučer, sjećam vas se kao djecu i početnike i ovo je ipak postignuto iz dugotrajnog rada s djecom u DVD-u Gaj koji je uvijek imao dobre rezultate na natjecanju mladeži.», rekao je gradonačelnik Kasana te kako će Grad Lipik dati maksimalnu podršku i osigurati im s Vatrogasnom zajednicom sve potrebne uvjete, a oni samo neka nastave raditi kao do sada i kako se ne trebaju opterećivati rezultatom.  

«Bit će vam ovo jedno veliko iskustvo što će vam ostati u sjećanju cijeli život.», rekao je Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik te im poželio što bolji rezultat, a da će VZ osigurati svu potrebnu opremu. Na primanju kod gradonačelnika u društvu mladeži bilo je vodstvo DVD-a Gaj, zapovjednik Ivica Nikić, dozapovjednik Ivica Stepić te tajnik Tomica Strganac koji su pohvalili rad Tadije Nikića koji je odlično pripremio ekipu. Istaknuli su da iako se naporno radilo, to je samo malo vremena što se odvojilo koliko odvoje na neke druge stvari poput sjedenja za računalom, a da je ipak u konačnici ovo sportska aktivnosti humanog karaktera.