Eming
delfin3
Hotel Pakrac 365
Dani jabuka u Požegi

Učenička zadruga Lipa druga u Požegi

26.10.2015. 08:17 | 1057 pregleda | Vijesti

Učenička zadruga „Lipa“ 24. listopada sudjelovala je na 20. jubilarnoj izložbi jabuka u Požegi te osvojila drugo mjesto u kategoriji za najljepši štand među 58 izlagača.

Piše:
Marko Barčan

Uz učenice Osnovne škole Lipik Katju Bešlić i Gabrielu Matić bile su voditeljica Anita Dujić, učiteljica Jadranka Radonić Sirovica i ravnateljica Klaudija Kovač.

«Našu učeničku zadrugu smatramo vježbalištem poduzetništva, a osim što potičemo promoviranje prijateljstva među djecom, u radu zadruge posebno se razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i kreativnost.», rekla nam je ravnateljica Klaudija Kovač i dodaje kako se učenička  zadruga sve više bavi izradom predmeta upotrebne vrijednosti, a istovremeno se razvija odgovornost, inovativnost, poduzetnost i potreba za suradnjom.

Na njihovom štandu u Požegi moglo se pronaći pekmez od jabuka, dunja, šljiva, krušaka, čajevi (lipa, šipak, kopriva, glog, menta), sir od dunja, sok od jabuke i bazge, tinktura od bosiljka, kantarionovo ulje, med od maslačka, mirisni sapuni, karamelizirane jabuke i kolači.