LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
16. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LIPIKA

Grad Lipik kupuje nekretnine radi izgradnje Sportskog centra Lipik

28.10.2015. 12:13 | 2118 pregleda | Vijesti

Vijećnici Grada Lipika odradili su 27. listopada još jednu ekspresnu sjednicu koja je trajala svega 42 minute, a na kojoj su uz niz odluka uz Rebalans Proračuna Grada Lipika za 2015. godinu o kojima gotovo i nije bilo rasprave, jednoglasno usvojili Odluku kojom će Grad Lipik kupiti nekretnine za potrebu rekonstrukcije i dogradnje Sportskog centra Lipik oko nogometnog stadiona.

Piše:
Marko Barčan

Ovom odlukom kupit će se tri čestice od fizičkih osoba po utvrđenoj cijeni od strane stalnog sudskog vještaka koja iznosi 3,5 Eura/m2 što će u konačnici kad se preračuna iznositi ukupno oko 250.000,00 kuna. Projekt Sportskog centra Lipik čiji su razmještaj u prostoru vijećnici dobili na stol predviđa osim dogradnje i rekonstrukcije građevine postojećih svlačionica nogometnog kluba, gradnju kuglane te popratnih sportskih sadržaja, izgradnju natkrivenog gledališta, atletske staze oko postojećeg igrališta, pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom, jedan teren za košarku i rukomet, dva teniska terena, vanjski fitness, skate park, dječje igralište i boćalište. "Mislim da je sportski centar neophodan gradu Lipiku i za razvoj sporta, ali isto tako kao turistička infrastruktura koja se nadovezuje na projekt gradnje hotela i obnove Kursalona te konačne obnove Lipika", rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.   

I ovu sjednicu, kao i prošlu, vodio je Mladen Dolić. Uz neprisutnog predsjednika vijeća Ivana Molnara, odsutni su bili oporbeni vijećnici Manuela Papić, Daliborka Jandroković, Krešimir Ljevaković i Vinko Strganac.

Aktualni sat trajao je rekordnih nikad manjih tri minute i imao isto toliko pitanja. Dva su se ticala situacije s mostovima; Josipa Ždralovića zanimala je situacija s mostom u Brezinama, a Ljerku Lukić za most prema Lipičkim vinogradima. Za most u Brezinama gradonačelnik Kasana rekao je kako ima obećanja da će se raditi, ali za sad još nema konkretnih stvari no kad god je prigoda razgovara s nadležnima, zadnji put na obilježavanju Danu Grada Novske (18.10.) jer situaciju oko tog mosta vodi ŽUC Sisačko-moslavačke županije. Most prema lipičkim vinogradima, kao i za sve ceste, prijavljen je za štete i kao što se rade projekti za ceste tako se radi i za most za koji je Vlada odobrila novce, no za sad još se čeka na realizaciju, objasnio je gradonačelnik.  

Josipa Ždralovića zanimalo je i kakva je situacija s poslovima vezanim uz naplatu koncesije za telekomunikacijsku mrežu, na što je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika Veronika Prhal odgovorila kako su dobili karte od Hrvatskog telekoma koje su preklopljene s digitalnim kartama Lipika i da se sad stvara baza podataka čestica što je dugotrajan posao te nije jednostavan.

Vijećnici su na sjednici usvojili i nekoliko odluka kojim su određene stvari aktualizirane i usklađene sa zakonom. Jedna od tih odluka stavit će postojeći zastarjeli i neusklađeni GUP izvan snage, donesena je Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti koja je usklađena s novim Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti koju je voditeljica Odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Gordana Horvat u promijeni dopuštenog radnog vremena ocijenila kao prilično liberalnom i kako ne ograničava nikoga, pojednostavljeni su papiri i s obzirom na to da smo turistički grad dopušta ako netko želi raditi neka radi. Usvojen je i novi Prijedlog Programa razvoja poljoprivrede na području Grada Lipika za razdoblje 2016. - 2020. godine kojim će se kako je objasnio gradonačelnik poticati nabava i postavljanje sustava za navodnjavanje, podizanje trajnih nasada za razvoj voćarstva i vinogradarstva, zaštita nasada od stoke i divljači te ne umjetno osjemenjivanje stoke i poticanje broja krmača.
 
Ovog puta u članku nismo navodili uz imena vijećnika i stranke kojima pripadaju jer je atmosfera u vijeću bila i više nego prijateljska, odnosno kako je nakon završetka rekao prisutni županijski vijećnik i bivši gradonačelnik Lipika Antun Haramija - nikad nije išlo ovako jednostavno i brzo.