banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
JAVNA RASPRAVA NA PROSTORNE PLANOVE LIPIKA

Izloženi prijedlozi urbanističkih planova uređenja

11.10.2016. 08:16 | 1858 pregleda | Vijesti

Do 27. listopada provodi se javna rasprava na prijedloge urbanističkih planova uređenja Grada Lipika, a do tad građani i svi zainteresirani mogu uputiti pisane prijedloge i primjedbe Gradu Lipiku, rečeno je na javnom izlaganju koje je održano 10. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Lipika. 

Piše:
Marko Barčan

Na javnom izlaganju arhitekt Zoran Hebar i direktor Darijen Belec iz Urbanističkog zavoda Grada Zagreba koji je izradio planove predstavili su tri Plana; Urbanistički plan uređenja grada Lipika (UPU1), Urbanistički plan uređenja izdvojenog građevinskog područja turističko-rekreacijsko-gospodarske zone Ergela (UPU5) te Urbanistički plan uređenja izdvojenog građevinskog područja turističko-rekreacijske zone Raminac (UPU6), a uz to je izložen prijedlog stavljanja izvan snage Generalnog urbanističkog plana Grada Lipika (GUP) iz 1998. godine, koji će u potpunosti zamijeniti UPU planovi. 

Za vrijeme trajanja javne rasprave sve do 27. listopada svi zainteresirani mogu planove dobiti na javni uvid svakog radnog dana od 8 do 14 sati u zgradi Gradske uprave, a planovi se mogu pogledati i na web stranicama Grada Lipika.