AS obrt
Priključite se i pomozite

Nacionalni sindikat policije organizira akciju pomoći malenoj Maši

06.02.2018. 09:51 | 1568 pregleda | Vijesti

U sklopu akcije „Dobro je činiti dobro“ Nacionalni sindikat policije MUP-a Republike Hrvatske, podružnica PU Zagrebačka, u suradnji s udrugom Alfa Canis K9, organizira humanitarnu akciju za Mašu Čuvalo.

Piše:
Compas

Maša Čuvalo je 13-mjesečna djevojčica koja boluje od iznimno rijetke i teške bolesti zvane kongenitalni nefrotski sindrom NO4.9, a uz svoju primarnu bolest boluje i od hipertrofije lijeve klijetke, malnutricije, hepatosplenomegalije, stanja nakon CVI, stanja nakon lijevostrane nefrektomije te poremećaja koagulacije. U svom kratkom životu preživjela je i pet sepsi, nekoliko upala pluća, a naposljetku i moždani udar. Za Mašinu bolest nema lijeka, a jedino rješenje je transplantacija bubrega u Padovi. Troškovi operacije iznose 50 tisuća eura koje pokriva HZZO te još dodatnih 50 tisuća eura za daljnje liječenje čije troškove pokrivaju isključivo roditelji.

Ako želite donirati novac za potrebe liječenja, možete to učiti uplatom na bankovni račun IBAN: HR5924020061500060801 (Erste banka), SWIFT: ESBCHR22 (za uplate iz inozemstva).


Pomoć i iz Lipika

Tijekom borbe protiv opasne bolesti, malena Maša je već primila nekoliko paketa pomoći, a jedan od njih je došao i iz Lipika. Tijekom akcije čiji inicijator je Martina Pleše-Bestić, prikupljene su osnovne potrepštine kao što su pelene i vlažne maramice, a neki su donirali i novac. Martina je sve to predala obitelji male Maše te ostaju u kontaktu.