Medianno
Palijativni tim LiPa

Srednjoškolci i vrtićarci obilježili Svjetski dan bolesnika

07.02.2018. 16:55 | 928 pregleda | Vijesti

U organizaciji Palijativnog tima Lipa danas je obilježen Svjetski dan bolesnika. U obilježavanju ovog dana, pridružili su im se vrtićarci iz Dječjeg vrtića "Kockica" Lipik te učenici 3.b razreda Srednje škole Pakrac.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Obilježavanje je počelo ispred Srednje škole Pakrac gdje su se okupili učenici 3.b razreda nakon čega su pješice krenuli prema Lipiku. Ispred crkve svetog Franje Asiškog pridružila su im se djeca iz Dječjeg vrtića Kockica te su svi zajedno pustili balone u zrak te tako u svijet poslali poruku mira.

Nakon toga, program se preselio u Konferencijsku dvoranu Quella gdje su djeca iz Dječjeg vrtića ”Kockica” izvela predstavu ”Osmjehom protiv bolesti” te prigodne pjesmice i recitacije. Nakon njih na red su došli oni malo stariji. Učenici 3. razreda Srednje škole Pakrac izveli su predstavu "Ivica i Marica", a sve je bilo popraćeno glazbenim točkama.

Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II 1992. godine, a obilježava se svake godine 11. veljače, no Palijativni tim Lipa odlučio ga je obilježiti na današnji dan. Na taj dan se slavi i dan Gospe Lurdske, zaštitnice bolesnih, nemoćnih i svog zdravstvenog osoblja koje skrbi za bolesne.