Radio Daruvar
Redovna skupština HVIDRA-e Lipik

Održana redovna skupština HVIDRA-e Lipik

10.02.2018. 12:26 | 1251 pregleda | Vijesti

U petak 9. veljače u Vatrogasnom domu u Lipiku održana je redovna skupština HVIDRA-e Lipik na kojoj se raspravljalo o učinjenom u 2017. godini te planu za 2018. godinu. Skupštini su prisustvovali predsjednik županijske HVIDRA-e Stjepan Grgić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić te predstavnici drugih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Piše:
Hrvoje Gjulić

U izvješću za 2017. godinu predsjednik lipičke HVIDRA-e Branimir Ljevaković rekao je kako je protekla godina bila puna raznih aktivnosti među kojima su sudjelovanje na svim sjednicama županijske HVIDRA-e prisustvovanje na većini obilježavanja događaja iz Domovinskog rata na području Lipika i Požeško-slavonske županije. Također je istaknuo sudjelovanje na Športskom natjecanju invalida Domovinskog rata (ŠINDOR) Požeško-slavonske županije u Pakracu te sudjelovanje na državnom ŠNIDOR-u u Makarskoj gdje je član HVIDRA-e Lipik Miroslav Mađaroš osvojio 3. mjesto u šahu.

Predsjednik je istaknuo i kako HVIDRA Lipik pomaže pravniku Županijskog ureda za prava branitelja Miroslavu Bagariću u potrebnom radu koji je od velike važnosti njihovim članovima, u rješavanju stambenog i drugih materijalnih pitanja te općenito poboljšanja uvjeta življenja. Prema popisu obilježavanja na području Lipika i Pakraca te šire, u planu je i ove godine obići četrdesetak obljetnica, susreta i komemoracija, a za rad udruge tijekom prošle godine utrošeno je nešto manje od 18 tisuća kuna.

Skupštini se, između ostalih, obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić koji je pozdravio okupljene u ime župana Alojza Tomaševića te gradonačelnika Vinka Kasane te pohvalio HVIDRA-u Lipik na provedenim aktivnostima i rekao kako svi zajedno moramo više raditi na promicanju istine o Domovinskom ratu te da neki žele da se zaborave događaji s početka devedesetih pa zbog toga ima dojam kao da je rat bio prije 100 ili više godina. Rekao je kako će HVIDRA Lipik i ubuduće imati podršku Grada i Gradskog vijeća.