banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
Policijska uprava Požeško-slavonska

Rezultati preventivno-represivne akcije

10.04.2018. 09:22 | 970 pregleda | Vijesti

U noći sa subote na nedjelju, 7./8. travnja 2018. godine, policijski službenici su proveli koordiniranu preventivno-represivnu akciju u prometu usmjerenu na nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu.

Piše:
Hrvoje Gjulić

“Rekorder” u zabilježenoj koncentraciji alkohola dolazi s pakračkog područja gdje je 37-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,82 promila. Taj prekršaj je evidentiran u nedjelju u 4:50 sati, a vozač koji je uhvaćen u prekršaju je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Za vrijeme preventivno-represivne akcije na području PU požeško-slavonske izvršen je nadzor 111 vozača te je tom prilikom utvrđeno ukupno 12 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se pet prekršaja odnosilo na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena. Za vrijeme akcije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće (dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama te jedan bijeg s mjesta događaja). Za napomenuti je da je u navedenim prometnim nesrećama utvrđena prisutnost alkohola.

Informacije doznajemo iz policijskog izvješća kojeg potpisuje glasnogovornica PU Požeško-slavonske Nikolina Janković.