LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
23. obljetnica vojno-redarstvene operacije

Uz sport i druženje obilježili 23. obljetnicu VRO Bljesak

05.05.2018. 16:18 | 1906 pregleda | Vijesti

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, 5. svibnja održani su tradicionalni Susreti prijatelja - Bljesak 2018. kao središnji događaj obilježavanja Dana branitelja Grada Pakraca i 23. godišnjice VRO "Bljesak".

Piše:
Hrvoje Gjulić

Tijekom cijelog dana održano je više događanja, od natjecanja u kuglanju u gradskoj kuglani u Pakracu do programa na Omanovcu, u sklopu čega se održalo natjecanje u pikadu, visećoj kuglani te natjecanje u kuhanju čobanca, a druženju su nazočili branitelji, članovi njihovih obitelji te svi koji poštuju vrednote Domovinskog rata.

Na uvodu u otvaranje događanja branitelj i pjesnik Hrvoje Horvat pročitao je dvije svoje pjesme posvećene Bljesku i ratnom Pakracu, a nakon njega je riječ preuzeo Nikola Ivkanec, zapovjednik pakračke policijske postaje u vrijeme VRO Bljesak, rekavši da su branitelji sanjali uspon na Omanovac od 1991. do 1995. te da osjeća veliko zadovoljstvo što su se branitelji i nakon 23 godine okupili na tom mjestu kao pobjednici.

"Drago mi se što svake godine ovdje vidim sve više ljudi, a bilo bi mi još draže da ovdje vidim više mladih ljudi i zato pozivan sve ovdje prisutne da sljedeće godine dovedu i svoju djecu da i oni osjete zajedništvo kakvo smo mi osjetili dok smo branili Pakrac i Omanovac.", rekao je pomoćnik ministra branitelja te i sam sudionik VRO Bljesak Dinko Tandara prije nego je i službeno otvorio manifestaciju "Susret prijatelja – Bljesak 2018.".

Nakon otvaranja predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić podijelio je priznanja institucijama, udrugama i pojedincima koji pomažu organizaciju ove manifestacije, ali i onima koji kroz razne oblike suradnje pomažu pakračkim braniteljskim udrugama.

Fotogalerija: "Susret prijatelja – Bljesak 2018." (05.05.2018.)