banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
SJEĆANJE NA NAŠE POGINULE

Posjet Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije Lipiku

09.06.2018. 16:08 | 906 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U Lipiku su danas boravili članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, a na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku su ih dočekali predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić, predsjednik Udruge branitelja Lipika 1991. Zvonimir Bišćan te predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Pakrac-Lipik, predvođeni predsjednicom Silvijom Svjetličić i Karolinom Klasnić, koji su im poželjeli dobrodošlicu u Lipik, prvi oslobođeni grad u Republici Hrvatskoj.

Nakon molitve, paljenja svijeća i polaganja vijenaca pred Spomenikom poginulim braniteljima Lipika 1991., gdje su iskazali počast hrvatskim herojima, članovi varaždinske Udruge posjetili su spomen-sobu branitelja u Multikulturalnom centru Lipik, a zatim su se poklonili i kod spomenika poginulim pripadnicima 104. brigade Hrvatske vojske.

Iz Lipika su se članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije uputili prema Pakracu kako bi se i ondje poklonili na spomen obilježjima poginulim pripadnicima 104. brigade.