banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Volonteri iz školskih klupa

PT Lipa domaćin 2. sastanka volontera iz školskih klupa

11.06.2018. 13:32 | 754 pregleda | Vijesti

Danas je u prostorijama konferencijske dvorane Quella u Lipiku održan drugi sastanak volontera iz školskih klupa. Projekt “Volonteri iz školskih klupa” pokrenut je s ciljem razvoja i unaprjeđenja kapaciteta organizacija civilnog društva i škola za provedbu održivih volonterskih programa.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s iznosom potpore od 1.104.745,29 kn. Nositelj projekta je Sirius - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, a partneri su Udruga “Mi” Split, Dječji centar “Logos” Slavonski Brod, Palijativni tim LiPa Lipik, Zdravstveno učilište Zagreb, Zdravstvena škola Split, Srednja medicinska škola Slavonski Brod te Srednja škola Pakrac.

Na današnjem sastanku kojemu je Lipik bio domaćin sudjelovali su gosti iz Splita, Zagreba i Slavonskog Broda, a sudionicima je poslužio kako bi razmijenili vlastita iskustva o volontiranju. U drugom dijelu sastanka učenici su za zadatak imali planiranje volonterske akcije što je uključivalo definiranje tijeka i cilja akcije.

O volontiranju mladih u Hrvatskoj

Prema podacima Ministarstva socijalne politike i mladih koji je prikupljaju od organizatora volontiranja unazad 7 godina, vidljivo je povećanje broja volontera, sati volontiranja i prijavljenih organizatora volontiranja. Broj volontera se povećava iz godine u godinu. Tijekom 2015. godine bilo je prijavljeno 52.208 volontera i 2.943.902 sati volontiranja.