banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
U organizaciji ZT "Liberta" Ploštine

Susreti zajednica u Malom raju

12.06.2018. 08:54 | 1266 pregleda | Vijesti

Protekle dvije subote, 2. i 9. lipnja dvadesetak aktivnih članova Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine užurbano je sudjelovalo u radnim akcijama na izletištu Mali raj kako bi sve bilo spremno za nadolazeću manifestaciju pod nazivom „Susreti zajednica u Malom raju“ koja će se održati u subotu 16. lipnja povodom 20. godišnjice rada i djelovanja Zajednice Talijana „Dante“ iz Kutine. Kako smo saznali od Antuna Brunete, predsjednika Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine, na manifestaciji se očekuje dolazak zajednica Talijana iz Zagreba, Kutine i Banja Luke, kao i gostiju iz Italije te drugih uvaženih uzvanika.

 

...

Piše:
Matija Kulhavi

Sve počinje u subotu, 16. lipnja oko 14 sati kad će u izletište Mali raj stići hodočasnici iz Kutine, a isto tako očekuje se i dolazak planinara PD „Psunj“ koji će netom prije obići obližnju rekreativnu stazu.

Od Strižičevca pa preko Tornja, Batinjana, Gornje Obriježi, Velikog i Malog Banovca te u konačnici Ploština će voziti turistički vlakić, tako da će svi zainteresirani mještani tamošnjih naselja imati mogućnost besplatnog prijevoza do izletišta Mali raj gdje će od 15 sati biti upriličen prigodni program u sklopu kojeg će se održati blagoslov kapelice sv. Antuna Padovanskog, kao i misno slavlje koje će održati župnik iz Kutine.

U nastavku manifestacije predviđeno je druženje sudionika uz sportska događanje te degustaciju nadaleko poznatih talijanskih gastronomskih specijaliteta.

 

...