AS obrt
SEMINAR (CLINIC) ZA 3X3 SUCE U LIPIKU

Sudjeluje 10 sudaca iz 8 zemalja

21.06.2018. 13:08 | 714 pregleda | Vijesti

U sklopu FIBA 3x3 razvojnog programa za suce, Lipik je drugu godinu za redom domaćin međunarodnog radnog seminara za 3x3 suce, „FIBA 3x3 referee clinic“.

Piše:
Sezame.pr

Zahvaljujući pozivu i delegiranju od strane FIBA-e, u Lipiku će od 21. do 23. lipnja boraviti i svoja sudačka znanja nadograđivati Maria Giulia Forni iz Italije, Cecilia Toth iz Mađarske, Miroslava Jovičin iz Srbija, Kseniia Monzul iz Ukrajine te njihovi kolege suci Yaron Chechik (Izrael), Ignas Davainis (Litva), Daniele Yang Yao (Italija), Matej Pejić (Slovenija), Oleksandr Bida (Ukrajina) i Nikola Miloradović (Srbija).

Clinic vodi iskusni FIBA-in sudac, Švicarac Eric Bertrand, a uz teoretski dio nastave koji se odvija u Multikulturalnom centru, sutkinje i suci će primjenu znanja imati u praksi na samom challengeru.

Svi polaznici nakon završetka dobivaju certifikat o sudjelovanju na Clinic i postaju licencirani 3x3 suci.

Podsjećamo da je „FIBA 3x3 referee clinic“ u Lipiku održana i lani u sklopu Cedevita Lipik 3x3 challengera, a na njoj je sudjelovalo 12 sutkinja i sudaca iz Švicarske, Italije, Francuske, Austrije, Ukrajine, Španjolske, Češke i Hrvatske.