banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
U VELJAČI BORAVIO U LIPIKU

Odlazak najvećeg hrvatskog stolnotenisača Dragutina Šurbeka

17.07.2018. 09:07 | 962 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U noći sa subote na nedjelju, dok je čitava Hrvatska očekivala finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu, u tišini nas je napustio najveći hrvatski stolnotenisač, Dragutin Šurbek.

Ovaj sportski velikan, koji je obilježio tri desetljeća europskog i svjetskog stolnog tenisa te svojim uspjesima nepovratno zadužio hrvatski sport i stolni tenis, gostovao je u veljači ove godine u Multikulturalnom centru u Lipiku i tom je prilikom govorio o pedesetogodišnjoj obljetnici od osvajanja medalje na EP u Lyonu (Lyon 1968. – Lipik 2018.), kao i o svojoj sportskoj karijeri, a Lipičani su osim druženja i dobivenih fotografija s potpisom, imali čast i zaigrati stolni tenis s Dragutinom Šurbekom.

Zauvijek ćemo pamtiti kako je dva puta osvojio titulu svjetskog prvaka, uz 36 odličja osvojenih na europskim i svjetskim prvenstvima, a pamtit ćemo i da je nakon osamostaljenja naše domovine zaigrao za hrvatsku reprezentaciju te s 46 godina bio najstarijim sudionikom Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine.

FOTOALBUM (Posjet Dragutina Šurbeka Lipiku, 22.2.2018.)