banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
MEMORIJALNI TURNIR ZA POGINULE BRANITELJE DOBROVCA

Prije turnira položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata u Dobrovcu

04.08.2018. 18:14 | 991 pregleda | Vijesti

Povodom ovogodišnjeg sjećanja na poginule branitelje Dobrovca, u subotu, 4. kolovoza je svečano otvoren  dvodnevni memorijalni turnir u nogometu.

Piše:
Matija Kulhavi

Prije samog otvorenja turnira, predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom i predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Dolićem te predstavnici NK „Dobrovac“ i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata ispred osnovne škole u Dobrovcu.

 

Kako piše na spomeniku:

„Zdravko Barać, Ivo Egredžija, Kata Hadžim, Drago Komljenović, Nikola Kozić, Jure Ljevar, Željko Mlinarić, Željko Šuvak i Đurđica Vešligaj, narodu u nasljeđe ostaviše jedino što su imali, svoje živote za slobodu dane! Neka im je vječna slava i hvala!“

 

Nakon prisjećanja na žrtve Domovinskog rata, gradonačelnik Kasana svečano je otvorio turnir na igralištu NK „Dobrovac i pri tome istaknuo kako će naši poginuli branitelji koji su dali živote za slobodnu nam domovinu Hrvatsku živjeti dok god ih se sjećamo te da njihovu žrtvu zaboraviti nećemo.

Za naslov pobjednika na turniru bore se NK Lipik 1925HNK JovačaNK Kamen Sirač te ekipa domaćina – NK Dobrovac.

Turnir je započeo utakmicama između NK „Jovača“ i NK „Kamen Sirač“ (1:9) i zatim onom između NK "Dobrovac" i NK "Lipik 1925" (1:5). 

Susret za treće mjesto odigrat će se na sam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u nedjelju 5. kolovoza u 16:00 sati, na istom mjestu, a u 18:00 sati će se odigrati finalna utakmica. Za 20:00 sati predviđeno je proglašenje pobjednika turnira i uručenje priznanja.