LIRA okomiti
Delfin 2022
LIRA vodoravni
KOLOVOZ 1991. – KOLOVOZ 2018.

Obilježena 28. obljetnica osnutka pakračkog HDZ-a

26.08.2018. 14:59 | 2287 pregleda | Vijesti

U organizaciji pakračkog gradskog odbora HDZ-a danas je svečano obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Pakracu.

Piše:
Matija Kulhavi

Svečani program obilježavanja 28. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Pakracu započeo je polaganjem vijenaca i svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu, a zatim kod biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana te kod biste dr. Ivana Šretera, prvog predsjednika pakračkog HDZ-a.

Nakon svete mise za sve poginule branitelje, kao i preminule članove HDZ-a u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu, pakrački su se HDZ-ovci okupili u Gradskoj vijećnici koja se nalazi unutar kompleksa Janković gdje su se prigodnim programom prisjetili samih početaka osnivanja stranke s osvrtom na današnju situaciju.

Na samom početku prigodnog programa okupljenima se obratila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, pozdravivši sve članove, a napose prisutne goste među kojima su bili predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić.

Govor gradonačelnice Blažević započeo je kratkim prikazom osnutka samog pakračkog HDZ-a koji je osnovan veličanstvenim skupom pred Hrvatskim domom u kolovozu 1990. godine i za čijeg je prvog predsjednika izabran upravo dr. Ivan Šreter, kojeg su godinu dana kasnije oteli pobunjeni Srbi na barikadi u Kukunjevcu te ga odveli u logor Bučje, nakon čega mu se gubi svaki trag. Gradonačelnica je napomenula kako je HDZ stranka čiji se članovi svih dvadeset i osam godina postojanja nalaze na odgovornim dužnostima unutar Grada Pakraca, osvrnuvši se na sve ostvarene rezultate i projekte, ali i na one koji su u planu da se realiziraju, istaknuvši pri tome kako je u protekloj godini njezina gradonačelničkog mandata već sad ispunjen sav onaj predizborni program kojeg je pakrački HDZ ponudio svojim građanima na proteklim izborima.

Nakon gospođe Blažević, prisutnima se obratio predsjednik pakračkog HDZ-a, negdašnji pakrački gradonačelnik, a danas pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, koji je govorio o kontinuitetu pakračkog HDZ-a čiji programi daju rezultate koje građani Pakraca, odnosno birači HDZ-a i prepoznaju. Huška je istaknuo da se upravo u duhu HDZ-a unutar stranke odgajaju mladi kadrovi koji će svojevremeno biti spremni preuzeti odgovorne dužnosti.

Obilježavanju 28. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Pakracu prisustvovao je i prof. dr. sc. Željko Glavić, kojem je ovo bilo prvo obraćanje članovima stranke u svojstvu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. On je članovima prenio pozdrave premijera Andreja Plenkovića, koji je ujedno i predsjednik HDZ-a, čestitavši im obljetnicu osnutka. Dr. Glavić je u svojem obraćanju govorio o prilikama na državnom nivou, ali i o situaciji na razini Požeško-slavonske županije unutar koje se na čelnim pozicijama svih jedinica lokalne samouprave nalaze upravo članovi HDZ-a.

Nakon pozdravnih govora te obraćanja uvaženih članova stranke, pakrački su se HDZ-ovci nastavili družiti uz glazbenu pratnju tamburaškog sastava „Lipa“ iz Gaja.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka