Medianno
JUBILARNA 10. DODJELA

Leon Kaurin ovogodišnji je laureat nagrade „Marko Turčan“

22.09.2018. 01:22 | 897 pregleda | Vijesti

U koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac 21. rujna održana je dodjela nagrade „Marko Turčan“ učeniku četvrtog razreda harmonike i šestog razreda Osnovne škole Lipik Leonu Kaurinu, koji je i vrlo talentiran mladi sportaš, igrač mlađih pionira nogometnog kluba Lipik 1925.

Piše:
Matija Kulhavi

Ova nagrada se desetu godinu zaredom dodjeljuje nadarenim i uspješnim učenicima Osnovne glazbene škole Pakrac u znak sjećanja na tragično preminulog učenika ove ustanove, a uključuje plaketu čiji su predložak izradila djeca predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna pokrovitelja Grada Pakraca.

Predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić uručio je Leonu nagradu, a mladi laureat je ovom prilikom zahvalio profesorima Osnovne glazbene škole na trudu i vremenu uloženom u njegovo glazbeno obrazovanje iskazavši  da mu je iznimna čast primiti nagradu, napose zbog toga što je i Marko Turčan, poput njega, bio harmonikaš.

Tijekom svečane dodjele  prikazan je emotivni kratki film  s crticama iz Markova života, a glazbenim nastupom publiku su oduševili učenici glazbene škole: Klara Blažević (učenica 2. razreda klavira), Sven Andričić (učenik 3. razreda harmonike), Alexander Gustovarac (učenik 5. razreda klavira), kao i članice i članovi ansambla flauta.

Prije samog početka svečanosti Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole, je istaknula kako se ovom nagradom nastoji potaknuti sve učenike da se iskažu tijekom školske godine svojim uspjesima, ali i ponašanjem prema učenicima i profesorima.

FOTOGALERIJA

 

Dosadašnji dobitnici nagrade „Marko Turčan“

Lara Kelemen (tambura)

Stefani Majdandžić (harmonika)

Dunja Đurđević (flauta)

Antonela Vonić (flauta)

Franko Kelemen (tambura)

Josip Slijepčević (harmonika)

Laura Kudrić (flauta)

Ana Kobetić (klavir)

Dino Josipović (tambura)