Medianno
ZAJEDNICA TALIJANA LIBERTA PLOŠTINE

U Ploštinama održana manifestacija „Jesen u našem kraju“

06.10.2018. 22:20 | 1538 pregleda | Vijesti

Uz kulturno-umjetnički program i prezentaciju tradicionalnih običaja u Ploštinama je u subotu, 6. listopada održana manifestacija „Jesen u našem kraju“. Netom prije službenog otvorenja same manifestacije održana je petnaesta po redu biciklijada „Ploštine 2018.“, a po prvi put je u Ploštinama organizirana i izložba kućnih ljubimaca.

Piše:
Matija Kulhavi

Sam početak manifestacije, odnosno svečanost otvaranja, održala se pred domom u Ploštinama, gdje se okupljenim posjetiteljima obratio Antun Bruneta, predsjednik ZT "Liberta" Ploštine, koji je tom prilikom govorio o radu i aktivnostima Zajednice Talijana te svima poželio dobrodošlicu.

Uz prigodne govore, djelovanje Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine pohvalili su Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana, Marin Corva, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije i Marijan Širac, zamjenik pakračke gradonačelnice.

Otvaranje svečane manifestacije obilježili su nastupi mališana iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Donje Obriježi i KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra, dok su se naknadno pridružili i članovi nekih drugih kulturno-umjetničkih društava, poput KUD-a „Lipa“ iz Lipovljana i Češke Besede Prekopakra.

Posjetitelji su mogli uživati u razgledavanju prodajnih štandova proizvođača i udruga koje su izložile različite delicije i suvenire, a mogla se posjetiti i izložba slika postavljena u muzeju, kao i predmeta iz davnina.

Tijekom manifestacije prezentiran je postupak izrade konjske salame, a prikazani su i neki drugi jesenski običaji poput berbe kukuruza.

Fotogalerija: Ploštine, "Jesen u našem kraju" (6.10.2018.)