banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
U SKLOPU EUROPSKOG DANA POSLODAVACA

U Lipiku održan okrugli stol pod nazivom: „Obrazovanje, rad i suradnja“

07.11.2018. 13:27 | 856 pregleda | Vijesti

U suorganizaciji požeškog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. u konferencijskoj dvorani hostela Bellevue u Lipiku u srijedu 7. studenog održan je okrugli stol pod nazivom „Obrazovanje, rad i suradnja“ na kojem su poslodavcima s područja Grada Lipika predstavljene aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjere obrazovanja.

Piše:
Matija Kulhavi

Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao član Mreže Javnih službi za zapošljavanje, i ove godine obilježava Europski dan poslodavaca koji je povezan s Europskim tjednom vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a obilježava se u tjednu od 5. do 9. studenog 2018. godine.

Tim je povodom u Lipiku održan okrugli stol „Obrazovanje, rad i suradnja“ na kojem su sudjelovali predstavnici Područnog ureda Požega Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na čelu s predstojnicom Jasminkom Antunović. Prisutne su na samom početku pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić i direktor LIRA-e Dejan Iličić.

Predstojnica HZZ Požega Jasminka Antunović je istaknula kako je u fokusu Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje unaprjeđenje, kompetencija i vještina radne snage, dok su djelatnici HZZ Požega Mirjana Duvnjak i Mario Kracl održali prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjere obrazovanja odraslih. Također, od predstavnika poslodavaca mogla su se saznati iskustva i primjeri dobre prakse u obrazovanju odraslih kroz ulaganja u obrazovanje svojih zaposlenih i novozaposlenih, kao i iskustva s provedbom praktične nastave učenika u strukovnom obrazovanju.