banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar

Predsjednik Vlade RH u Pakracu na 7. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

18.12.2018. 22:49 | 1196 pregleda | Vijesti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Pakrac i predsjedati 7. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u srijedu, 19. prosinca 2018. godine, u 11:00 sati, u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“.

Piše:
Compas

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine, kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima i Belom Manastiru.
 
Po dolasku u Pakrac, u 10:00 sati, predsjednik Vlade sastat će se s ravnateljicom Opće bolnice Pakrac i Bolnice hrvatskih veterana Marinom Major te obići bolnički prostor. 
 
Prije početka sjednice Savjeta u 10:30 sati, predsjednik Vlade Plenković zapalit će svijeću ispred biste dr. Ivana Šretera, predsjednika Kriznog štaba Zapadne Slavonije 1991. godine i prvog predsjednika pakračkog HDZ-a.

Potom će se u 10:40 sati, u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman", susresti s predstavnicima pakračke gradske uprave na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

Po završetku 7. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u 14:00 sati, bit će potpisani ugovori i uručene odluke za područje Slavonije, Baranje i Srijema, kao i tabularna isprava Gradu Pakracu, nakon čega su predviđene izjave za medije.
 
Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i glavna koordinatorica Savjeta Gabrijela Žalac, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta. 

Izvor: vlada.gov.hr