banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019.

Policija zadovoljna rezultatima akcije "Mir i dobro"

11.01.2019. 09:10 | 522 pregleda | Vijesti

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a njezinim provođenjem povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

Piše:
Compas

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava požeško-slavonska je od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine, na svom području, provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela kao posljedica nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava ili značajnija ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana.

U provedbi akcije, za jedan  počinjeni prekršaj nezakonitog posjedovanja streljiva iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja prijavljen je jedan počinitelj, od kojega je privremeno oduzeto 317 komada streljiva. 

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava, a s obzirom na sve navedeno možemo ocijeniti da su ciljevi akcije  ostvareni.

 

Izvor: pozesko-slavonska.policija.hr