banner sezame okoliš
Streetball 2019. vertikal.
Radio Daruvar
Najava policijskih akcija u prometu

Oprezno u prometu: koristite sigurnosni pojas i pokazivače smjera

11.03.2019. 10:56 | 637 pregleda | Vijesti

Na području svih zemalja Europske unije, dakle i Republike Hrvatske, svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku poput nadzora brzine, nadzora teretnih automobila i autobusa, korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzora vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

Piše:
Matija Kulhavi

U skladu s tom akcijom, tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 11. do 17. ožujka 2019., na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa,  a pojačani nadzor policijski službenici će provoditi u četvrtak, 14. ožujka.

Također, policijski službenici će u utorak, 12. ožujka, na području PU požeško-slavonske provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na prometne prekršaje nedavanja pokazivača smjera.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga se upozoravaju vozači da se pridržavaju prometnih propisa.