LIPIK test
Delfin
Medianno
GODIŠNJA SKUPŠTINA NK LIPIK 1925

Potrebna nova infrastrukturna ulaganja

13.03.2019. 10:30 | 1306 pregleda | Vijesti

U prisutnosti predstavnika Grada Lipika te brojnih prijatelja, simpatizera i članova, u prostoru Multikulturalnog centra Lipik u utorak 12. ožujka održana je godišnja izvještajna skupština Nogometnog kluba Lipik 1925.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku nazočne je pozdravio predsjednik NK Lipik 1925 Dejan Iličić, a ubrzo zatim su izabrana radna tijela skupštine te se krenulo s dnevnim redom.

Tako se iz Izvještaja o radu u 2018. godini, koji je podnio predsjednik Iličić, moglo čuti kako se poprilično radilo na održavanju i razvoju infrastrukture nogometnog stadiona na kojem su održavane i radne akcije. Dugi niz godina nije bilo većih ulaganja u stadion pa je istaknuta potreba za istima. U sklopu škole nogometa radi se sa šest kategorija, a ljetnoj školi nogometa pristupilo je preko stotinu djece. Klub je usmjeren i slanju trenerskog kadra na dodatnu edukaciju, a u prosincu protekle godine uspješno je organiziran i Božićni malonogometni turnir.

Prihodi NK Lipik 1925 u protekloj su godini iznosili 796.462,00 kuna, što svakako zvuči puno, ali u to su, osim donacija pravnih i fizičkih osoba te sredstava Grada Lipika, uključena i sva ona sredstva iz EU projekta "Educirani i zaposleni bili, lipičko pivo pili" koja su kroz dvije godine (2017./2018.) iznosila 611.000,00 kuna. Zanimljivo je spomenuti kako je Klub tijekom protekle godine vlastitim radom prihodovao 116.283,00 kuna, što je svakako za pohvalu.

Što se tiče rashoda, oni su iznosili 686.000,00 kuna. U prvom redu se to odnosi na prijevoz, ali i zakup sportske dvorane te usluga održavanja na stadionu, kao i kotizacije za natjecanja i honorara igrača i trenera.
Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar, ovom prigodom u ulozi predsjednika Nadzornog odbora NK Lipik 1925, podnio je izvještaj u kojem stoji kako je sve bilo regularno u pogledu vođenja poslova Kluba.

Jačanje pozicije Kluba u 2019. godini

U planu rada za 2019. godinu istaknuto je kako su pred par dana dovršeni radovi postavljanja rasvjete na pomoćnom igralištu. Tom je prilikom predsjednik Iličić javno zahvalio Miroslavu Butorcu kao inicijatoru ideje, Zvonku Martinoviću koji je besplatno izvršio električarske radove te gradonačelniku Kasani i Gradu Lipiku na finacijskoj potpori. U planu je sanacija travnjaka glavnog igrališta, nabava sustava za zalijevanje glavnog igrališta, izgradnja nadstrešnice za minimalno pedesetak ljudi, novih drvenih klupa, bojanje ograde i sređivanje kućice za snimanje seniorskih utakmica. Namjera je i izrada boksa s pijeskom za trening golmana, a želja je generalno poboljšati tekuće održavanje stadiona.

I dalje će se održavati, ali i ulagati u Školu nogometa, a jedan od ciljeva je i plasman seniorske ekipe u 4. HNL. Postoji intencija za ostvarivanje suradnje s NK Dobrovac oko razvoja seniorskih igrača. Pokretanje međunarodnog turnira NK Lipika 1925 s gradovima prijateljima je također je ideja za ovu godinu, uz pokretanje web stranice, povećanje broja članova i ponovno osnivanje navijačke skupine, između ostaloga.

Sportski centar Lipik

Ovom se prilikom Dejan Iličić dotaknuo i budućeg Sportskog centra Lipik koji će se izgrađivati po etapama i za koji je spremna sva dokumentacija i građevinske dozvole. Čekaju se natječaji na koje će se moći kandidirati ovi projekti. Tako bi u budućnosti trebala biti izvršena nadogradnja postojećeg objekta uz nogometni stadion koja bi podrazumijevala energetsku obnovu, novi klupski kafić, urede, konferencijsku dvoranu i apartmane. Predviđena je i kuglana, teretana pa čak i dizalo. Osim uređenja cesta i parkirališta, napravile bi se natkrivene tribine sa sanitarnim čvorom te atletska staza i atletska borilišta. Predviđena je i izgradnja tri teniska terena, rukometnog igrališta, tri košarkaška igrališta te pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom. Bio bi tu i skate park, dječje igralište i vanjski fitnes. Sve te etape su odvojene i svaka se može raditi pojedinačno i dobiti uporabna dozvola.

Zahvala donatorima u protekloj godini

Osim prezentacije nove organizacijske strukture funkcioniranja Kluba koja je koncipirana prema uzoru na prvoligaške klubove, održana je i dodjela zahvalnica svim zaslužnim pojedincima, obrtima i poduzećima koja su podupirala NK Lipik 1925 u 2018. godini.

Zahvalnice su tako dobili: Saša Tutić/obrt As, Srećko Šandrk/Mirisi sreće, Šuma Šugić, Šuma trans, Darden d.o.o. Pakrac, Danijel Zandona, Servis Ciganović, Stragatrans d.oo., Aqua Lipik, Poljoprivreda Lipik d.d., Ugostiteljski obrt Karlo, Zoran Bešlić, Elektroinstalaterska radionica/Zvonko Martinović, Goran Grubić, Prologos d.o.o., Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik, POU Obris, Ronald Majstorović, Boxer d.o.o., Pivovara Slavonica, Vrata Slavonije i Miroslav Butorac.

Podrška Grada nogometu i razvoju sportskog duha

"NK Lipik 1925 zaista je jedan veliki kolektiv, ne samo prema broju članova i nogometaša, nego i po broju onih koji za ovaj Klub žive i rade.", rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši kako su jedna od najvećih vrijednosti Kluba upravo djeca koja pohađaju Školu nogometa i koja žive sportski te uče sve one važnosti koje sport propagira, ali i kojima je cilj dospjeti u seniorsku ekipu i kojima su upravo aktualni seniori uzor.

"Unatoč svim usponima i padovima nogometni klub u Lipiku ide dalje, planovi su ambiciozni, ali nisu i nemogući.", kazao je gradonačelnik te dodao kako će nogometnom klubu Lipik 1925 Grad Lipik i nadalje pružati svu potrebnu podršku, u prvom redu financijsku.

Gradonačelnik se osvrnuo i na budući Sportski centar u Lipiku, kazavši kako to nije nemoguća misija jer se i dosad u Lipiku napravilo mnogo toga što se činilo nedostižnim. "I u ovom trenutku se preko 100 milijuna kuna investira - što u Poduzetničku zonu, što u projekt Terme Lipik (obnova perivoja, Narodnih kupki i vile Zinke) koji uskoro kreće. Tu je i obnova šest društvenih domova, izgradnja novog dječjeg vrtića u Poljani. Dakle, u svakom trenutku se u provedbi zasigurno investira preko 100 milijuna kuna, a imamo pripremljenih projekata čija vrijednost seže više od 800 milijuna kuna.", rekao je gradonačelnik Kasana.

Kao poduzetnica, ali i kao roditelj djece koja se bave nogometom, skupštini se obratila Daliborka Jandroković. Gospođa Jandroković je iskazala podršku lipičkom nogometnom klubu te općenito promicanju sportskih vrijednosti, kazavši kako ju nogomet prati tijekom cijelog života i prisjetivši se da je i sama bila članica legendarnog "Dudovog bureta".

FOTOGALERIJA