Streetball 2019. vertikal.
Streetball 2019. vertikal.
Radio Daruvar

8. sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu prava nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije

14.03.2019. 09:25 | 504 pregleda | Vijesti

U Pakracu je 12. ožujka održana 8. sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina Republike Hrvatske i Republike Srbije. 

Piše:
Compas

Više od trideset predstavnika ministarstava te drugih institucija s pordručje Republike Hrvatske i Republike Srbije, ali i predstavnika hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj jučer su bili u Pakracu.   
 
Hrvatsko izaslanstvo je predvodio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i supredsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora (MMO), a voditelj srpskog izaslanstva bio je dr. Ivan Bošnjak, državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i supredsjedatelj srpskog dijela MMO-a. U hrvatskom izaslanstvu interese srpske zajednice zastupali su saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić
 
Zajedno s gradonačelnicom Grada Pakraca Anamarijom Blažević, zamjenik gradonačelnice iz reda srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović, održao je pozdravni govor upoznavši prisutne sa stanjem u Pakracu i Lipiku te općenito u Požeško-slavonskoj županiji.
 
Tom su prilikom članovi izaslanstava obišli i sabornu crkvu sv. Trojice, vladikin dvor te prostor knjižnice Eparhije pakračko-slavonske, doznali smo od gospodina Ivanovića.