Streetball 2019. vertikal.
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
Obilazak zapadno-slavonskog ratišta

Hodočasnici iz vojne kapelanije sv. Petra i Pavla posjetili Donji Čaglić i Lipik

15.03.2019. 16:11 | 463 pregleda | Vijesti

Povodom obilaska zapadno-slavonskog ratišta te mjesta stradavanja nedužnih civila i hrvatskih branitelja, Vojna kapelanija "sv. Petar i Pavao" Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) organizirala je hodočašće za djelatnike i članove njihovih obitelji te djelatnike Središnjice za obavještajna djelovanja (SOD).

Piše:
Matija Kulhavi

Predvođeni o. Viktorom Grbešom, kapelanom i pomoćnikom kapelana Lorencom Tomkićem hodočasnici su, nakon obilaska Kutine i Stare Gradiške, posjetili i spomen obilježja na području Grada Lipika gdje su ih dočekali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata - Dinko Miovec, predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, predsjednici HVIDRA-e Lipik i Udruge branitelja Lipika 1991., Branimir Ljevaković i Zvonimir Bišćan te hrvatski branitelj Marijan Adžijević, koji su ih upoznali s ondašnjim zbivanjima tijekom ratnih godina.

Tako su se zajednički pomolili i poklonili kod spomenika stradalnicima Domovinskog rata „Golubica“ u Donjem Čagliću, a zatim su put nastavili prema samom središtu Lipika gdje su se poklonili i pred spomenikom poginulim braniteljima Lipika 1991. Nakon Lipika hodočasnici su se uputili prema Pakracu i Bučju.

FOTOGALERIJA