Delfin
Delfin
Radio Daruvar
GROBLJE LIPIKA I FILIPOVCA – NASTAVAK RADOVA

Nanošenjem završnog sloja asfalta dovršava se projekt izgradnje parkirališta kod gradskog groblja u Lipiku

23.05.2019. 12:02 | 667 pregleda | Vijesti

Radovi na uređenju parkirališta koje se nalazi neposredno u blizini gradskog groblja u Lipiku, a koji su započeli krajem kolovoza prošle godine, ušli su u posljednju fazu. Naime, danas se nanosi završni sloj asfalta i parkiralište, veličine 2400 m2, bi nakon naknadnog postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije trebalo biti u punoj funkciji. Na parkiralištu će biti označena 72 parkirališna mjesta te 2 mjesta za invalide.

Piše:
Matija Kulhavi

Nanošenjem završnog sloja asfalta projekt pod nazivom „Izgradnja parkirališta za potrebe groblja Lipika i Filipovca“ u kojem se prionulo rješavanju dugogodišnjeg problema prometnog začepljenja uoči velikih blagdana ili održavanja sprovoda, u konačnici je dovršen.“, doznali smo od lipičkog gradonačelnika Lipika Vinka Kasane, koji je obišao radove zajedno s direktorom gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijanom Strgancem.

Izgradnjom samog parkirališta omogućeno je nesmetano odvijanje prometa na postojećim prometnicama, a omogućen je i lakši pristup groblju, što je izuzetno važno za osobe starije životne dobi, kao i za osobe s invaliditetom. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije i jednim dijelom iz lipičkog gradskog proračuna.