banner sezame okoliš
Lipik banner
Radio Daruvar
DAN DRŽAVNOSTI

U Lipiku i Pakracu položeni vijenci povodom Dana državnosti

24.06.2019. 19:38 | 732 pregleda | Vijesti

Povodom Dana državnosti kojeg obilježavamo 25. lipnja predstavnici gradova Lipika i Pakraca na čelu s dogradonačelnicima Slobodanom Katunarom i Marijanom Šircem, predsjednicima Gradskih vijeća Mladenom Dolićem i Miroslavom Ivančićem, te gradskim vijećnicima i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili lampione na spomen obilježjima u Lipiku i Pakracu.

Piše:
Matija Kulhavi

25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom, a u prisjećanju na stvaranje moderne Republike Hrvatske u Lipiku su položeni vijenci na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju te na Trgu hrvatskih branitelja Lipika kod spomen obilježja poginulim braniteljima Lipika i biste dr. Franje Tuđmana. U Pakracu su vijenci i svijeće položeni kod središnjeg križa na rimokatoličkom groblju, kod biste predsjednika dr. Franje Tuđmana u centru grada te kod biste dr. Ivana Šretera na platou između Hrvatskog doma i župne crkve Uznesenja BDM.

Uz prisjećanje i molitvu na sve one koji su položili život za Domovinu, istaknute su zasluge branitelja Lipika i Pakraca kao i značaj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji nas je vodio na putu osamostaljenja.

FOTOGALERIJA