LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
U PROSTORU ROBNE KUĆE BUDUĆNOST U LIPIKU

Treću godinu za redom u Lipiku se održava „Dječja tržnica“

08.07.2019. 12:14 | 933 pregleda | Vijesti

U prostoru negdašnje robne kuće Budućnost u Lipiku, u nedjelju, 7. srpnja, tijekom poslijepodnevnih sati održala se osma po redu „Dječja tržnica“, ali i drugi „Buvljak za odrasle“ na kojima su naši sugrađani, ali i posjetitelji iz okolnih gradova i naselja, mogli kupiti, prodati ili razmijeniti višak odjeće, obuće, igračaka ili neke druge opreme.

Piše:
Matija Kulhavi

Tim smo povodom porazgovarali s Ivanom Hlebec, inicijatoricom ovih događanja koja se u našem gradu održavaju posljednje tri godine. Doznali smo kako je ideja održavanja ovakve vrste trženja došla od viška odjeće, obuće i igračaka koje se gomilaju, odnosno robe koju su njezini vlasnici prerasli ili im jednostavno više nije zanimljiva.

Izlagača ima stalnih, ali i novih. Dolaze iz Požege, Okučana, Pakraca i Lipika. Prodaja je na obostrano zadovoljstvo kupaca i prodavača.“, govori nam gospođa Hlebec te dodaje kako si kupci za malo novaca obnove garderobu i kolekciju igračaka koje ionako djeci ubrzo prestanu biti zanimljive. „Prodavači se "riješe" viška stvari i uz to zarade. Dosad nitko nije nezadovoljan otišao s tržnice. Posjećenost je zadovoljavajuća, ali mislim da se ljudi još srame kupiti nešto polovno.“, naglašava naša sugovornica i zaključuje da svaka tržnica donese nešto novo. Tako su za ovu posljednju tržnicu napravljene i kabine za isprobavanje robe, a posebna zahvala ide Gradu Lipiku na suradnji i pomoći pri organizaciji.

Od Ivane Hlebec smo doznali i to da će sljedeća tržnica biti održana u devetom mjesecu pa svi oni koji imaju višak stvari ili pak imaju potrebu za određenim stvarima su pozvani da dođu.