LIPIK test
Delfin
Medianno
KRIŽEVČANI U PAKRACU

Križevčani odaju počast poginulima u Domovinskom ratu na ratištu Pakraca i Novske

14.07.2019. 13:43 | 831 pregleda | Vijesti

Danas je u Pakrac organizirano stiglo pedesetak posjetitelja iz Križevaca i njegove okolice s ciljem obilaska bojišta na kojem su ratovali 1991. Nakon mise u pakračkoj crkvi cilj im je obići spomen obilježja na mjestima pogibije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Pakraca i Novske te im odati počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Piše:
Tomislav Ević

„Došli smo iz Križevaca da se poklonimo braniteljima koji su ratovali i poginuli na pakračkom i novljanskom području. Došli smo na inicijativu Udruge hrvatski domobran iz Križevaca ali s nama su i roditelji i jedan dio branitelja iz 117. brigade 3. i 4. bojne koja je ratovala na ovom području, a i iz 15. mješovite protuoklopne artiljerijske divizije. Uz odavanje počasti našim poginulim braniteljima i suborcima, cilj našeg posjeta je i pokazati roditeljima naših branitelja gdje su njihova djeca ratovala i ginula u Domovinskom ratu, što je zapravo i jedan od osnovnih motiva našeg dolaska.“ izjavio je Đuro Škvorc ispred posjetitelja iz Križevaca dodavši da bi bila poželjna bolja suradnja između udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Pakraca i Lipika s onima iz Križevaca po uzoru na onu koju su ostvarili s Gradom Novska.

Dobrodošlicu su im poželjeli predstavnici lokalnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata, HVIDR-e Pakraca i Lipika, Udruge branitelja Lipika 1991 i Časničkog zbora Pakrac-Lipik, kojima je Đuro Škvorc prenio zahvale za domaćinski doček u ime posjetitelja iz Križevaca.