Delfin 2022
Delfin 2022
Medianno
Uskršnji sajam u Lipiku

Djeca tražila pisanice koje je sakrio Zeko

28.03.2015. 21:11 | 2487 pregleda | Vijesti

Drugog dana "Uskršnjeg sajma" u Lipiku 28. ožujka djeca su se upustila u potragu za pisanicama koje je Zeko sakrio na prostoru perivoja Toplica Lipik.

Piše:
Antun Ciglenečki

U ovoj zabavnoj igri djeca su trebala pronaći pet pisanica s ispisanim slovima i složiti riječ "USKRS". Nakon što su ih pronašli za nagradu su dobili još pokoju pisanicu, ali čokoladnu, u slatkim paketićima koje je pripremila Turistička zajednica Grada Lipika, a pronađene pisanice su također mogli zadržati. U potragu za Zekinim pisanicama mogli su se upustiti samostalno ili s roditeljima, braćom, sestrama i prijateljima što je bio najčešći slučaj.

Prije potrage za pisanicama djeca iz Dječjeg vrtića "Kockica", učenici nižih razreda Osnovne škole "Lipik", plesna skupina Dolce i Mažoretkinje Grada Lipika sudjelovali su u glazbeno-scenskom i plesnom programu sa svojim nastupima. Male plesačice plesne skupine Dolce uz pratnju roditelja i uz vodstvo Anite Dašek nastupile su s točkom "Šareni svijet". Učenici prvog razreda izveli su recital "Uskrsne sličice" kojeg su pripremili s nastavnicom Snežanom Kosanović, dramska skupina drugog razreda nastavnice Lionelle Brisinello izvela je igrokaz "Uskrsne avanture", a dramska skupina trećeg razreda nastavnice Dubravke Kovačić izvela je igrokaz "Bijela mrkva". Mažoretkinje Grada Lipika izvele su dva nastupa, predškolske skupine mažoretkinja uz pratnju starijih mažoretkinja te samostalni nastup mažoretkinja Monike Dolić i Stefani Lipušić. Vrtićarci su izveli plesne točke "Djeca nose svjetove na dlanu" i "Kva-kva", igrokaz "Zeko i jaje", pjesmu "Pobjegli zec" i recital "Pisanice ljepotice".

Na ovogodišnjem "Uskršnjem sajmu" u Lipiku bilo je oko 30 izlagača, od čega je osam izlagača koji prošle godine nisu bili prisutni na ovoj manifestaciji, a svoju ponudu izložili su na novim štandovima Turističke zajednice Grada Lipika. Posjetitelji sajma mogli su izabrati prigodni uskršnji poklon između ponuđenih rukotvorina, pirografije, zlatoveza i goblena, heklanog i staklenog nakita, slavonske odjeće i šivanih torbi, keramike, satova od stakla i drveta, proizvoda od meda i lavande, talijanskih papuča i ukrajinskih rukotvorina, suvenira, prehrambenih proizvoda te drugih artikala proljetne i uskrsne tematike.

Fotogalerija drugog dana "Uskršnjeg sajma" u Lipiku.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/