LIPIK test
LIPIK test
Medianno
LIPIČANI I PAKRAČANI U AKCIJI

Pomoć iz Lipika i Pakraca stigla u Gunju

30.03.2015. 12:59 | 1966 pregleda | Vijesti

Profesorica Marija Puškarić i Marica Melić 28. ožujka odnijeli su pomoć u Gunju koju su Lipičani i Pakračani na razne način prikupljali zadnjih mjeseci.

Piše:
Marko Barčan

Većinom prikupljene knjige i slikovnice stranih jezika u šest paketa s igračkama i prigodnim uskrsnim poklonima otišle su za Gunju u Osnovnu školu Antuna i Stjepana Radića.

Knjige su prikupljane preko aktiva stranog jezika Osnovne škole Lipik te Srednje škole Pakrac, dio je prikupljen u Gradskoj knjižnici Lipik u sklopu inicijative Grad Lipik prijatelj djece, a dio igračaka u prosincu u Kući djeda mraza u Lipiku.

U Gunji ih je dočekao ravnatelj škole profesor Stipica Mišura koji se s prisutnim učenicima zahvalio na donaciji. Među njima bio je Danijel Ivanko, Ponos Hrvatske, najmlađi volonter koji je pomogao u poplavama, a prigodno mu je uručen poklon košara s darovima za Uskrs urešenim pisanicama na ukrajinski način i prigodnim proizvodima iz Lipika.

«U Gunji se bore s birokracijom i administracijom, od Ministarstva su u rujnu dobili odluke za prehranu no ne i novce. Stanovnici koji imaju kuću na kat i koji mogu živjeti na gornjem katu žive kod kuće, ali ljudi koji imaju prizemnice žive u kontejnerskom naselju jer kuće su bez ičega, veliki dio njih se provjetrava i još uvijek se osjeti smrad.», rekla nam je Marija Puškarić.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/