Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
OŠ "LIPIK"/OŠ "GRIGORA VITEZA" POLJANA

Započeo je štrajk u školama

10.10.2019. 09:10 | 835 pregleda | Vijesti

Jutros je u svim osnovnim i srednjim školama započeo štrajk profesora i učitelja pa djeca neće imati nastavu. Ipak, u petak neće sve škole biti u štrajku, nego samo neke, i to u svakoj županiji. Točan popis škola u kojima će se u petak održavati štrajk bit će poznat danas u podne.

Piše:
Matija Kulhavi

Na Facebook stranici Osnovne škole Lipik jučer je obznanjeno da njihovi djelatnici sudjeluju u štrajku prosvjetnih djelatnika, kao i to da će produženi boravak raditi. Isto tako, zamoljeni su roditelji, koji podržavaju štrajk, da ne šalju učenike u školu, a istaknuto je da će oni učenici koji u školu dođu biti zbrinuti. Odgođeno je i najavljeno cijepljenje učenika prvih razreda.

Tim povodom kontaktirali smo ravnateljicu Osnovne škole "Lipik" Klaudiju Kovač od koje smo doznali kako učenici nisu došli na nastavu, a slična je situacija i u Osnovnoj školi "Grigora Viteza" u Poljani čiji je ravnatelj Tibor Nagy kazao kako je nekolicina učenika koja je došla u školu otpremljena kući.

Jučerašnje mirenje sindikata i Vlade je propalo, a štrajk će, prema najavama sindikalista, trajati do ispunjenja zahtjeva, a to je povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6 posto.